Print Recipe
Sūdyta, kepta ir rūkyta lašiša medaus glazūroje
Course Main Dish
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis žuvis, grilis
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 3 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Sūdymui
Medaus glazūrai
Grietinės ir krienų padažui
Course Main Dish
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis žuvis, grilis
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 3 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Sūdymui
Medaus glazūrai
Grietinės ir krienų padažui
Procesas
  1. Sumaišykite visus sūdymui skirtus ingredientus. Maždaug trečdalį mišinio paskleiskite ant didelio stiklinio (ar kitokio, atsparaus cheminėms reakcijoms) indo dugno. Paklokite ant šio mišinio lašišos filė (odele į apačią) ir padenkite visą žuvį likusiu sūdymo mišiniu. Padėkite šaltai ir leiskite žuviai sūdytis 3 valandas.
  2. Nuskalaukite žuvį po šaltu vandeniu, kad pasišalintų visas sūdymo mišinys. Nusausinkite gerai iš visų pusių popieriniu rankšluosčiu. Perkelkite žuvį ant grotelių, tas groteles dėkite ant skardos ar kito indo (kad susidarytų oro cirkuliacija) ir palikite žuvį šaltai mažiausiai valandai (galite pernakt, bet ne ilgiau kaip 2 paras) neuždengtą, kad ji visiškai apdžiūtų.
  3. Įkaitinkite Big Green Egg (arba kitą kamado tipo grilį) iki 170C (su konvEGGtoriumi). Griliui įkaitus įmeskite ant anglių saują vandenyje išmirkytų medžio gabalėlių, skirtų rūkymui.
  4. Pasiruoškite glazūrą: sumaišykite medų su čili pipirais. Šiuo mišiniu padenkite visą lašišos filė (pasilikite apie ⅓-¼ mišinio patepti kol lašiša keps). Dėkite taip paruoštą lašišos filė ant grotelių ir kepkite apie 10-12 minučių, arba tol, kol lašiša bus pusiau iškepusi ir gražiai pasidengs tamsia glazūra. Žuvies nereikia pilnai iškepti - skaniausia ji bus pusiau žalia viduje (sūdyta).
  5. Patiekite su grietinės ir krienų padažu, kuriam sumaišykite visus ingredientus ir laikykite šaldytuve, kol prireiks.
Pastabos

Recepto šaltinis - Donna Hay.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *