Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 25 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Sriubai
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejaus
- 50 g rūkytos šoninės (supjaustytos gabalėliais)
- 25 g sviesto
- 1 poras (smulkiai supjaustytas)
- 2 saliero stiebai (smulkiai supjaustyti)
- 1,5 litro vištienos sultinio (arba daržovių sultinio, arba vandens)
- saujelė pastos (aš naudojau orecchiette)
- 2 stiklinės žirnelių (šaldytų)
- saujelė jaunų špinatų lapų
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- sutarkuoto parmezano sūrio (patiekti)
Mėtų ir migdolų pesto
- 1 česnako skiltelė
- ¼ stiklinės migdolų riešutų (paskrudintų, su luobelėmis)
- sauja mėtų lapelių
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 4 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Ingredientai
Sriubai
Mėtų ir migdolų pesto
|
|
Procesas
- Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite šoninės gabalėlius ir apskrudinkite. Sudėkite sviestą, kai jis ištirps - porus ir salierus, įberkite druskos. Kepinkite ant nedidelės ugnies maišydami, kol porai suminkštės, tačiau neapskrus. Supilkite sultinį ir virkite apie 15 min.
- Suberkite pastą ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakelio. Bebaigiant virti suberkite žirnelius, pačioje pabaigoje - špinatų lapus, įberkite druskos, jei trūksta, ir pipirų.
- Kol sriuba verda, pasigaminkite pesto: visus ingredientus sudėkite į mažą elektrinio smulkintuvo indą ir smulkinkite iki grūdėtos konsistencijos. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Patiekite sriubą pagardinę ją šaukšteliu pesto ir pabarstę tarkuotu parmezanu.
Pastabos