Print Recipe
Sriuba su šonine, porais, pasta ir žirneliais
Sriubos dubebėlis žvarbią rudeninę dieną - tikras išsigelbėjimas.
Course Sriubos
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis vištiena, riešutai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 25 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Sriubai
Mėtų ir migdolų pesto
Course Sriubos
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis vištiena, riešutai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 25 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Sriubai
Mėtų ir migdolų pesto
Procesas
  1. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite šoninės gabalėlius ir apskrudinkite. Sudėkite sviestą, kai jis ištirps - porus ir salierus, įberkite druskos. Kepinkite ant nedidelės ugnies maišydami, kol porai suminkštės, tačiau neapskrus. Supilkite sultinį ir virkite apie 15 min.
  2. Suberkite pastą ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakelio. Bebaigiant virti suberkite žirnelius, pačioje pabaigoje - špinatų lapus, įberkite druskos, jei trūksta, ir pipirų.
  3. Kol sriuba verda, pasigaminkite pesto: visus ingredientus sudėkite į mažą elektrinio smulkintuvo indą ir smulkinkite iki grūdėtos konsistencijos. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Patiekite sriubą pagardinę ją šaukšteliu pesto ir pabarstę tarkuotu parmezanu.
Pastabos

Recepto idėja - žurnalas "Cuisine", 219 Nr. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *