Print Recipe
Sriuba pagal Ottolenghi: su ėrienos ir manų kukuliukais
Vieno dubenėlio šios sriubos kažin ar pakaks - tai ir užkandis, ir pagrindinis patiekalas vienoje lėkštėje! Ryškūs Artimųjų Rytų aromatai rūgščiai sūriame sultinyje.
sūriai rūgšti sriuba su ėrienos ir manų kukuliukais
Course Sriubos
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis ėriena/aviena
Pasiruošimas 20 min
Laikas 40 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Ėrienos kukuliukams
Sultiniui
Manų kukuliukams
Course Sriubos
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis ėriena/aviena
Pasiruošimas 20 min
Laikas 40 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Ėrienos kukuliukams
Sultiniui
Manų kukuliukams
sūriai rūgšti sriuba su ėrienos ir manų kukuliukais
Procesas
  1. Pradėkite nuo ėrienos kukuliukų: sumaišykite dubenyje maltą ėrieną su baltos duonos trupiniais, svogūnu, prieskoniais ir druska. Drėgnomis rankomis suformuokite 18 nedidelių kukuliukų. Stipriai įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite kukuliukus iš visų pusių, kol gerai apskrus, bet nespės iškepti pilnai (apie 3-4 min), išimkite iš keptuvės į lėkštę, ten pat supilkite ir sultis, jei išsiskyrė. Atidėkite į šoną kol prireiks.
  2. Pasigaminkite sultinį: į nedidelį elektrinio smulkintuvo indą sudėkite svogūnus, česnakus ir jelapeno pipirus ir viską susmulkinkite iki tyrelės. Įkaitinkite puodą storesniu dugnu ir įpilkite aliejaus. Kai aliejus bus karštas, supilkite pasigamintą tyrelę ir karkartėmis pamaišant kepinkit, kol viskas skystis išgaruos, masė pradės ruduoti. Supilkite į puodą pomidorų pastą, suberkite susmulkintas kalendras, prieskonius (kuminus, maltas kalendras ir ciberžoles), ir kepinkite maišydami apie 1,5-2 minutes, kol masė taps tamsiai raudona. Sudėkite į puodą susmulkintus mangoldus, vis pamaišydami, kol žali lapai visiškai suglebs. Suberkite manų kruopas, cukrų, tada supilkite vandenį (arba sultinį), įberkite druską. Užvirinkite, tada sumažinkite kaitrą ir palikite virti 15 minučių.
  3. Kol sultinys verda, pasigaminkite manų kruopų kukuliukus. Dubenyje sumaišykite kefyrą, tirpintą sviestą, kiaušinį, kepimo miltelius ir druską. Sudėkite baltos duonos trupinius ir manų kruopas ir viską sumaišykite (bet tik kol susimaišys, neminkykite ir neplakite, antraip kukuliai bus kieti). Palikite 5 minutes pabrinkti, tada šlapiomis rankomis suformuokite 18 kukuliukų ir atidėkite į šalį.
  4. Sumažinkite sultinio virimo stiprumą iki minimumo. Sudėkite į puodą apkepintus ėrienos kukuliukus, tada atsargiai įleiskite į puodą manų kruopų kukuliukus. Uždenkite puodą ir palikite virti 10 minučių. Pabaigoje pagardinkite citrinos sultimis.
  5. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, pašlakstykite trupučiu kefyro, papuoškite kalendromis.
Pastabos

Kaip pasigaminti šviežios duonos trupinius? Imkite pačią paprasčiausią baltą duoną (pvz., forminę sumuštinių), nupjaustykite plutą, duonos minkštimą supjaustykite gabalėliais ir susmulkinkite blenderiu.

Recepto šaltinis - Ottolenghi, žurnalas Delicious Australia

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *