
Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 60 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 300 g miltų speltų, viso grūdo
- 50 g cukraus pudros (plius pabarstymui patiekiant)
- žiupsnis druskos
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštelis vanilės pastos
- 180 g sviesto supjaustyto kubeliais
- 70 g kefyro (galite pakeisti natūraliu jogurtu)
Įdarui
- obuolių geriausia antaninių
- rudojo cukraus
Ingredientai
Įdarui
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Kepimo formą (aš naudojau kvadratinę 22x22cm) išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Dubenyje išmaišykite visus sausus ingredientus: miltus, cukraus pudrą, druską, kepimo miltelius. Įmuškite kiaušinį, įdėkite vanilės pastos, sudėkite sviestą, supilkite kefyrą ir viską sumaišykite (man patogiausia mikseriu). Masė turi būti minkšta, lengvai formuojama rankomis, bet nelipni ir jokiais būdais ne per sausa. Jei matote, kad sausa, įpilkite šiek daugiau kefyro. Jei pernelyg lipni ir minkšta, įberkite šiek tiek daugiau miltų.
- Padalinkite šią tešlą į maždaug lygias dvi dalis. Viena išklokite kepimo formos dugną, šiek tiek palikdami pakeltus kraščiukus.
- Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau (jei jie maži, galite palikti puseles, antraip perpjaukite dar pusiau), išimkite sėklides. Obuolius sudėliokite ant tešlos vieną šalia kito, išgaubtomis pusėmis į viršų. Pabarstykite obuolius cukrumi (kuo rūgštesni, tuo daugiau cukraus užberkite).
- Iš likusios tešlos suformuokite plokščią "paklotą" - aš tą padariau rankomis, švelniai išplonindama pirštais, bet galite naudoti kočėlą, arba kad neliptų - kočiokite tarp dviejų lakštų pergamentinio popieriaus arba maistinės plėvelės. Jei labai limpa, pabarstykite miltais). Užklokite šia mase obuolių sluoksnį ir suluipdykite krašteliuose su apatiniu tešlos sluoksniu, taip "uždarydami" įdarą.
- Kepkite apie 50-60 min. Iškeptą atvėsinkite, pabarstykite gausiai cukraus pudra (nes pyragas nebus saldus, nebent jei daug cukraus pribėrėt į įdarą), galite cukraus pudrą dar sumaišyti ir su cinamonu.
Pastabos
Justina, oho, koks aušktas įvertinimas!!! Kaip džiugu girdėt, kad patiko visiems:)
Miela, Nida, geriausi linkėjimai! Šį savaitgalį kepiau šį nuostabú pyragā, kurį vežiausi į svečius į Aukštaitijos kraštus. Tarp Ceikinėliú kaimynú ir draugú šis pyragas buvo tiek pamėgtas ir įvertintas, lyg būtú tikras prancūzas! Taigi, kitā dienā kepė net trys kaimo šeimininkės ir vienas vnt iškeliaus dar šiandien lauktuviú į Skandinavijā!