Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 500 g spaghetti
- druskos, pipirų
- 100 g rūkytos šoninės
- 4 česnako skiltelės susmulkintos
- 5 kiaušiniai (reikės 3 trynių ir 2 visų kiaušinių)
- 50 g parmezano sūrio sutarkuoto, plius dar šiek tiek patiekimui
Ingredientai
|
|
Procesas
- Užvirinkite didelį puodą vandens, gerai pasūdykite ir užkaiskite virti spaghetti. Virkite juos maždaug 2-3 minutėm trumpiau nei parašyta ant pakuotės.
- Kol spaghetti vertda, susmulkinkite šoninę. Užkaiskite didelę gilią keptuvę (arba puodą) ir apkepinkite šoninę (jei šoninė labai riebi, kai jau apskrus, nupilkite dalį riebalų, kad liktų apie 3 šaukštai, bet jei šoninė liesa, gali tekti pripilti porą šaukštų alyvuogių aliejaus kepant). Bebaigiant kepti sudėkite česnakus ir apkepinkite, kol paskleis aromatą.
- Dubenėlyje suplakite 3 kiaušinių trynius su 2 pilnais kiaušiniais, ir tada sumaišykite šį plakinį su parmezano sūriu. Įberkite grūstų juodųjų pipirų.
- Nepilnai išvirusius spaghetti nukoškite, pasilikite apie 1 stiklinę vandens, kuriame virė pasta. Suverskite pastą į keptuvę su šonine, įpilkite apie pusę puodelio vandens. Kepinkite maišydami apie 1,5-2 minutes, kol vanduo visiškai išgaruos ir pasta pabaigs virti iki tinkamos konsistencijos. Nukelkite nuo kaitros, ir supilkite į keptuvę kiaušinių plakinį. Intensyviai maišykite, leiskite kiaušiniams "apkepti", kol jie prisilies prie karštos pastos. Patiekite iškart, galite pabarstyti kapotomis petražolėmis ir dar papildomai parmezano sūriu.