Print Recipe
Spagečiai su cukinijomis ir apkepintais džiūvėsiais
15 minučių patiekalas toms dienoms, kai visiškai nesinori laiką leisti virtuvėje.
spagetti ir cukinijos
Course Main Dish
Virtuvė Italian
Raktažodis pasta, cukinijos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 15 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Main Dish
Virtuvė Italian
Raktažodis pasta, cukinijos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 15 min
Porcijos
porc
Ingredientai
spagetti ir cukinijos
Procesas
  1. Cukinijas sutarkuokite (geriausia - mandolina, arba spiraline pjaustykle, arba rankomis) pailgais šiaudeliais (a la makaronais). Sudėkite supjaustytas cukinijas į didelį kiauraindį ir pabarstykite ½ šaukštelio druskos. Švelniai pamaišykite ir palikite pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
  2. Užkaiskite didelį puodą vandens, gerai pasūdykite ir virkite spagetti al dente, apie 2-3 minutėmis mažiau, nei parašyta ant pakelio. Samčiu nupilkite apie 1 stiklinę vandens, kuriame virė pasta, ir atidėkite į šalį. Likusią karštą masę (pastą ir vandenį, kuriame virė) pilkite tiesiai ant cukinijų, į kiauraindį (taip karštas vanduo nuplikys ir apvirs cukinijas). Paliktie viską nuvarvėti kriauklėje. Virtuvinėmis žnyplėmis sumaišykite cukinijas ir pastą.
  3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir suberkite panko džiūvėsėlius, pabarstykite druska ir pipirais. Kepinkite maišydami, kol džiūvėsiai gražiai apskrus, išimkite iš keptuvės į mažą dubenėlį ir atidėkite į šalį.
  4. Keptuvę iššluostykite popieriniu rankšluosčiu ir įpilkite likusį aliejų. Suberkite česnakus ir čili pipirus, pakepinite apie pusę minutės, kol pasklis aromatas. Sudėkite spagetti kartu su nuplikytomis cukinijomis, suberkite bazilikų lapus (kelis pasilikite papuošti), parmezaną, įspauskite citrinos sulčių, dalį pakepintų panko trupinių, ir kepinkite maišydami, jei reikia, įpilkite skysčio, kuriame virė spagetti, kad masė paskystėtų. Jei masė pernelyg vandeninga, įberkite dar parmezano ir dar šaukštą atidėtų apkepintų džiūvėsių. Viską pabarstykite grūstais pipirais. Paragaukite, ar netrūksta sūrumo, rūgšties. Patiekite pabarstę apkepintais džiūvėsėlis, tarkuotu parmezanu ir atidėtais bazilikų lapeliais.
Pastabos
Recepto idėja - SBS food

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *