
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 15 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 3 cukinijos (nedidelės)
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 250 g spagetti (sausų, nevirtų)
- 60 ml Alyvuogių aliejaus
- 6 česnako skiltelės (susmulkintos)
- 2 čili pipirai (susmulkinti) arba pagal skonį
- sauja šviežių baziliko lapelių (plius šiek tiek patiekiant)
- ½ stiklinės sutarkuoto parmezano sūrio
- citrinos sulčių (pagal skionį, jei patinka rūgštesni poskoniai)
Apkepintiems džiūvėsiams
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejaus
- ½ stiklinės panko džiūvėsių
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Ingredientai
Apkepintiems džiūvėsiams
|
![]() |
Procesas
- Cukinijas sutarkuokite (geriausia - mandolina, arba spiraline pjaustykle, arba rankomis) pailgais šiaudeliais (a la makaronais). Sudėkite supjaustytas cukinijas į didelį kiauraindį ir pabarstykite ½ šaukštelio druskos. Švelniai pamaišykite ir palikite pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
- Užkaiskite didelį puodą vandens, gerai pasūdykite ir virkite spagetti al dente, apie 2-3 minutėmis mažiau, nei parašyta ant pakelio. Samčiu nupilkite apie 1 stiklinę vandens, kuriame virė pasta, ir atidėkite į šalį. Likusią karštą masę (pastą ir vandenį, kuriame virė) pilkite tiesiai ant cukinijų, į kiauraindį (taip karštas vanduo nuplikys ir apvirs cukinijas). Paliktie viską nuvarvėti kriauklėje. Virtuvinėmis žnyplėmis sumaišykite cukinijas ir pastą.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir suberkite panko džiūvėsėlius, pabarstykite druska ir pipirais. Kepinkite maišydami, kol džiūvėsiai gražiai apskrus, išimkite iš keptuvės į mažą dubenėlį ir atidėkite į šalį.
- Keptuvę iššluostykite popieriniu rankšluosčiu ir įpilkite likusį aliejų. Suberkite česnakus ir čili pipirus, pakepinite apie pusę minutės, kol pasklis aromatas. Sudėkite spagetti kartu su nuplikytomis cukinijomis, suberkite bazilikų lapus (kelis pasilikite papuošti), parmezaną, įspauskite citrinos sulčių, dalį pakepintų panko trupinių, ir kepinkite maišydami, jei reikia, įpilkite skysčio, kuriame virė spagetti, kad masė paskystėtų. Jei masė pernelyg vandeninga, įberkite dar parmezano ir dar šaukštą atidėtų apkepintų džiūvėsių. Viską pabarstykite grūstais pipirais. Paragaukite, ar netrūksta sūrumo, rūgšties. Patiekite pabarstę apkepintais džiūvėsėlis, tarkuotu parmezanu ir atidėtais bazilikų lapeliais.
Pastabos