Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Šokoladiniam pagrindui
- 125 ml kefyro (½ stikl)
- 125 ml kavos (½ stikl) šviežiai užplikytos
- 60 ml aliejaus (¼ stikl)
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 kiaušinis didelis
- 180 g cukraus geriausia rudojo
- 130 g miltų
- 40 g kakavos miltelių
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- ½ šaukštelio sodos
- žiupsnelis druskos
Panacotta sluoksniui
- 4 šaukšteliai želatinos (milteliais)
- 125 ml vandens (½ stiklinės)
- 150 ml pieno
- 425 ml grietinėlės 36% riebumo
- 425 g graikiško jogurto
- 100 g cukraus
- 1 šaukštelis vanilės pastos
Trešnių ir žele sluoksniui
- 1,5 kg trešnių plius dar šiek tiek papuošimui
- 3 pak vyšnių skonio žele (naudojau Oetker, galite rinkits bet kokią, kuriai pagaminti reikia 500ml vandens)
- 1,2 l vandens
Ingredientai
Šokoladiniam pagrindui
Panacotta sluoksniui
Trešnių ir žele sluoksniui
|
|
Procesas
- Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Paruoškite kepimui keturkampę formą (25x38 cm): dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Įlkaitinkite orkaitę iki 160C (be apipūtimo funkcijos).
- Dideliame dubenyje sumaišykite kefyrą, kavą, aliejų, vanilę, kiaušinį ir cukrų (tik sumaišykit, jokiais būdais NEPLAKITE). Įdubenį suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską. Labai švelniai sumaišykite, neplakdami, tik kol susijungs ingredientai. Tešlą supilkite į kepimo formą (tešla bus skysta, ir jos sluoksnis bus labai plonas) ir kepkite apie 20-25 min., arba kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Atvėsinkite pilnai.
- Pasiruoškite pannacotta masę: Želatiną suberkite į mažą indelį ir supilkite pusę stiklinės vandens. Palikite pabrinkti apie 10 min. Į vidutinio dydžio puodą supilkite pieną, grietinėlę, jogurtą, suberkite cukrų ir sudėkite vanilę. Užkaiskite ant silpnos ugnies. Kaitinkite kol masė sušils ir cukrus visiškai ištirps. Padėkite masę atvėsti ir šiek tiek sutirštėti*, tada supilkite ant šokoladinio pagrindo ir padėkite į šaldytuvą sukietėti.
- Trešnes nuplaukite, išimlkite kauliukus, perpjaukite pusiau. Vyšnių žele miltelius ištirpinkite 1,2 litre šilto vandens, atvėsinkite. Trešnes sudėkite ant panacotta sluoksnio, užpilkite puse kiekio vyšnių žele, padėkite į šaldytuvą sustingti. Tada supilkite likusią dalį žele ir palikite pilnai sustingti.
Pastabos
*Jei panacotta masę ant pagrindo supilsite pernelyg skystą, ji susigers į šokolado pagrindą.
Recepto šaltinis - Moje Wypieki
Simona, labai teisingai darot, kad neperkat produktų, kuriuos paskui reikia išmesti. Labai vertinu tokį požiūrį. Šiuo konkrečiu atveju artimiausias pakaitalas kavai būtų kakava. Tiesiog užpilkite vandeniu, padarykite stiprų kakavos gėrimą, jis tikrai suteiks gero šokoladinio prieskonio.
Sveiki,labai ilgai gundausi pagaminti šį pyragą,bet reikalas toks,kad negeriam kavos,jos neturim,o įsigyti vien dėl vieno kepinio kažkaip nesinori ne dėl finansų,o dėl švaistymo,ji tiesiog būtų išmesta.Taigi ar kažkuom būtų galima pakeisti kavą?Dėkoju