Print Recipe
Šokolado, panakotos ir trešnių pyragas
Tai didžiulis pyragas, kurio pakaks pulkui žmonių. Gaivus iki svaigulio, ne per saldus, labai tinkantis karštoms vasaros dienoms.
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Porcijos
asm
Ingredientai
Šokoladiniam pagrindui
Panacotta sluoksniui
Trešnių ir žele sluoksniui
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Porcijos
asm
Ingredientai
Šokoladiniam pagrindui
Panacotta sluoksniui
Trešnių ir žele sluoksniui
Procesas
  1. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Paruoškite kepimui keturkampę formą (25x38 cm): dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Įlkaitinkite orkaitę iki 160C (be apipūtimo funkcijos).
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite kefyrą, kavą, aliejų, vanilę, kiaušinį ir cukrų (tik sumaišykit, jokiais būdais NEPLAKITE). Įdubenį suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską. Labai švelniai sumaišykite, neplakdami, tik kol susijungs ingredientai. Tešlą supilkite į kepimo formą (tešla bus skysta, ir jos sluoksnis bus labai plonas) ir kepkite apie 20-25 min., arba kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Atvėsinkite pilnai.
  3. Pasiruoškite pannacotta masę: Želatiną suberkite į mažą indelį ir supilkite pusę stiklinės vandens. Palikite pabrinkti apie 10 min. Į vidutinio dydžio puodą supilkite pieną, grietinėlę, jogurtą, suberkite cukrų ir sudėkite vanilę. Užkaiskite ant silpnos ugnies. Kaitinkite kol masė sušils ir cukrus visiškai ištirps. Padėkite masę atvėsti ir šiek tiek sutirštėti*, tada supilkite ant šokoladinio pagrindo ir padėkite į šaldytuvą sukietėti.
  4. Trešnes nuplaukite, išimlkite kauliukus, perpjaukite pusiau. Vyšnių žele miltelius ištirpinkite 1,2 litre šilto vandens, atvėsinkite. Trešnes sudėkite ant panacotta sluoksnio, užpilkite puse kiekio vyšnių žele, padėkite į šaldytuvą sustingti. Tada supilkite likusią dalį žele ir palikite pilnai sustingti.
Pastabos

*Jei panacotta masę ant pagrindo supilsite pernelyg skystą, ji susigers į šokolado pagrindą. 

Recepto šaltinis - Moje Wypieki

Komentarų apie "Šokolado, panakotos ir trešnių pyragas": 2

  1. Nida:

    Simona, labai teisingai darot, kad neperkat produktų, kuriuos paskui reikia išmesti. Labai vertinu tokį požiūrį. Šiuo konkrečiu atveju artimiausias pakaitalas kavai būtų kakava. Tiesiog užpilkite vandeniu, padarykite stiprų kakavos gėrimą, jis tikrai suteiks gero šokoladinio prieskonio.

  2. Simona:

    Sveiki,labai ilgai gundausi pagaminti šį pyragą,bet reikalas toks,kad negeriam kavos,jos neturim,o įsigyti vien dėl vieno kepinio kažkaip nesinori ne dėl finansų,o dėl švaistymo,ji tiesiog būtų išmesta.Taigi ar kažkuom būtų galima pakeisti kavą?Dėkoju

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *