Šokoladinis tortas (be glitimo ir be laktozės)
Nuodėmingai skanus, ir stebėtinai draugiškas jums desertas!
Porcijos Pasiruošimas
10asm 15min
Laikas
35min
Porcijos Pasiruošimas
10asm 15min
Laikas
35min
Ingredientai
Šokoladiniams biskvitams
Šokolado kremui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C. 2 apvalių kepimo formų (20cm skersmens) dugną išklokit pergamentiniu popieriumi.
  2. Į didelį dubenį supilkite aliejų, pieną, klevų sirupą, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, ir išmaišykite (neprireiks net kombaino – galite sumaišyti rankomis, plakti nebūtina). Suberkite kepimo miltelius ir kakavą (persijotą, geriausia kartu su kepimo mitleliais), tada suberkite migdolų miltus ir viską išsukite iki vientisos masės.
  3. Padalinkite šią masę į dvi kepimo formas ir pašaukite kepti. Kepkite apie 30-35 minutes, tik kol masė sutvirtės ir įkišę medinį pagaliuką ištrauksite jį sausą (nepatarčiau perkepti – kuo ilgiau kepsit, tuo biskvitai taps sausesni). Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti apie 10 min. kepimo skardose, kuriose kepė, tada išimkite iš formos ir pilnai atvėsinkite ant grotelių.
  4. Pasigaminkite šokolado kremą: išsukite riešutų sviestą su klevų sirupu, tada įmaišykite persijotą kakavą. Pabaigoje įpilkite pieno tiek, kad kremas įgautų tinkamą konsistenciją – būtų lengvai tepamas.
  5. Vieną biskvitą dėkite ant torto stovo, užtepkite pusę kiekio kremo, ir tolygiai paskirstykite po visą plotą. Ant viršaus dėkite kitą biskvitą ir užtepkite likusį šokolado kremą.
Pastabos

Recepto šaltinis – Donna Hay, Everyday fresh