
Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 35 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Šokoladiniams biskvitams
- 180 ml Alyvuogių aliejaus (galite pakeisti kitokiu švelniu augaliniu aliejumi)
- 125 ml Augalinio pieno (pvz., migdolų), galite pakeisti tradiciniu karvės pienu
- 125 ml klevų sirupo
- 6 kiaušiniai
- 150 g palmių žiedų cukraus
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 3 šaukšteliai kepimo miltelių
- 75 g kakavos miltelių (persijotų)
- 420 g migdolų miltų (sumaltų migdolų riešutų)
Šokolado kremui
- 180 g anakardžių riešutų sviesto
- 125 ml klevų sirupo
- 35 g kakavos miltelių (persijotų)
- 2 šaukštai Augalinio pieno (pvz., migdolų), galite pakeisti tradiciniu karvės pienu
Ingredientai
Šokoladiniams biskvitams
Šokolado kremui
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 160C. 2 apvalių kepimo formų (20cm skersmens) dugną išklokit pergamentiniu popieriumi.
- Į didelį dubenį supilkite aliejų, pieną, klevų sirupą, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, ir išmaišykite (neprireiks net kombaino - galite sumaišyti rankomis, plakti nebūtina). Suberkite kepimo miltelius ir kakavą (persijotą, geriausia kartu su kepimo mitleliais), tada suberkite migdolų miltus ir viską išsukite iki vientisos masės.
- Padalinkite šią masę į dvi kepimo formas ir pašaukite kepti. Kepkite apie 30-35 minutes, tik kol masė sutvirtės ir įkišę medinį pagaliuką ištrauksite jį sausą (nepatarčiau perkepti - kuo ilgiau kepsit, tuo biskvitai taps sausesni). Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti apie 10 min. kepimo skardose, kuriose kepė, tada išimkite iš formos ir pilnai atvėsinkite ant grotelių.
- Pasigaminkite šokolado kremą: išsukite riešutų sviestą su klevų sirupu, tada įmaišykite persijotą kakavą. Pabaigoje įpilkite pieno tiek, kad kremas įgautų tinkamą konsistenciją - būtų lengvai tepamas.
- Vieną biskvitą dėkite ant torto stovo, užtepkite pusę kiekio kremo, ir tolygiai paskirstykite po visą plotą. Ant viršaus dėkite kitą biskvitą ir užtepkite likusį šokolado kremą.
Pastabos
Recepto šaltinis - Donna Hay, Everyday fresh