Porcijos |
|
Ingredientai
- 250 g šokolado (juodojo kartaus, arba pieniško, tačiau jei naudosit pienišką kepinys bus saldesnis)
- 250 g sviesto
- 1 šaukštas konjako (jei neturite, praleiskite arba pakeiskite pvz. romu, aviečių likeriu)
- 90 g cukraus
- 2 šaukštai tirpios kavos
- 370 ml vandens
- 2 kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 180 g miltų
- 30 g kakavos miltelių
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 250 g aviečių plius papuošimui
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 170C (viršus apačia, be vėjelio). Kepimo formos su nusegamais kraštais (23cm) dugną išklokite pergamentiniu popieriumi, įsitikinkite, kad šonai užsidaro sandariai, nes tešla bus minkšta, gali ištekėti, jei formos kraštai susilankstę.
- Į puodą sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, kambario temperatūros sviestą, įpilkite konjako, suberkite cukrų ir kavą, supilkite vandenį. Užkaiskite ir kaitinkite maišydami ant nedidelės ugnies, kol cukrus pilnai ištirps, šokoladas pilnai išsilydys, skystis taps vientisas ir žvilgantis. Nukelkite nuo kaitros ir atidėkite į šalį truputį praaušti.
- Tiesiai į puodą su šokolado skysčiu įmuškite kiaušinius ir šluotele lengvai išmaišykite, kad kiaušiniai pilnai įsikorporuotų. Tada į puoą suberkite miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais (idealu, jei birius produktus išsijosite), ir ta pačia šluotele atsargiai sumaišykite.
- Supilkite pusę masės (ji bus skysta!) į paruoštą kepimo formą ir subeerkite avietes, Tada supilkite likusią tešlos masę ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 45 minutes, arba kol pyragas pakils suskilinės, ir paliestas jausis, kad iškepė (pagaliuku patikrinti nepavyks, nes masė pernelyg drėgna). Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti,
- Vėstant pyragas pabliukš ir sutrūkinės, bet taip ir turi būti. Po maždaug valandos pabarstykite cukraus pudra, papuoškite avietėmis ir patiekite.
Pastabos
Recepto šaltinis - Moje Wypieki