Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 12 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 170 g sviesto (ypatingai minkšto)
- 120 g rudojo ckraus
- 120 g baltojo cukraus
- 1 kiaušinis (didelis)
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 230 g miltų kvietinių
- 50 g kakavos miltelių
- ¾ šaukštelio valgomosios sodos
- ¼ šaukštelio druskos
- 1 šaukštas pieno
- 150 g šokolado gabaliukų (chocolate chips) arba susmulkinto šokolado
Ingredientai
|
|
Procesas
- Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros, o sviestas - ypač minkštas! Sviestą kartu su abiejų rūšių cukrumi sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir plakite kol visas cukrus ištirps ir masė bus labai puri ir balkšva. Įmuškite kiaušinį ir supilkite vanilės ekstraktą ir toliau plakite, kol labai gerai susijungs visi ingredientai.
- Suberkite miltus, kakavą, druską ir sodą. Sumaišykite tik kol susijungs ingredientai. Pačioje pabaigoje įmaišykite pieną ir šokolado gabalėlius.
- Įkaitinkite orkaitę iki 160C (su apipūtimu). 2 kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi. Formuokite maždaug nedidelio graikiško dydžio tešlos rutuliukus (apie 1 šaukštas masės) ir juos dėkite ant skardos, palikdami tarpus, kad sausaniai kepdami turėtų kur plėstis. Galite jų nesuplokštinti kepant jie patys suplokštės iki reikiamos formos. Kepkite 12 minučių, arba kol patys krašteliai pradės ruduoti. Ilgiau nekepkite nes atvėsę jie sukietės, o reikėtų, kad viduje išliktų drėgni ir tąsūs. Išėmę kelias minutes palikite skardoje, kurioje kepė, vėliau perkelkite ant grotelių ir pilnai atvėsinkite.
Pastabos
Recepto šaltinis - Moje Wypieki
🙂 Kristina, geruliai šitie išties:) Pritariu jūsų vyrui 🙂
Mano vyro mėgiamiausi 😀
Sakė, nebekepti, nes per skanūs (:
Agne, yeeee!!!!
Tobuli! Skanesnių chocolate chip cookies nesu valgius, apsilaižaižymas!