
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 25 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 125 ml klevų sirupo (aš pyliau 120ml ir man tikrai saldumo pakako)
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 60 ml pieno (galit keisti augaliniu)
- 80 ml augalinio aliejaus (naudojau rapsų)
- 2 kiaušiniai
- 240 g migdolų miltų (2 stiklinės)
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 35 g kakavos miltelių
- 100 g aviečių (labai tiks šaldytos)
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą - į ertmes įdėkite 8 popierinius sijonėlius.
- Nedideliame dubenyje sumaišykite klevų sirupą, vanilę, pieną, aliejų ir kiaušinius (nereikia nė plakti, tik kad susijungtų visi ingredientai). Didesniame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Supilkite skystų produktų mišinį į šį dubenį ir išsukite, kol viskas susijungs. Nei plakti, nei ilgai maišyti nereikia.
- Pripildykite kiekvieną keksiuko ertmę iki maždaug pusės tūrio. Užbarstykite avietes (šaldytų neatšildykite!) ir supilkite likusią masę ant viršaus į kiekvieno keksiuko ertmę. Kepkite apie 20-25 min., arba kol paviršius sutvirtės. Atminkite, kad tokio tipo šokoladiniai kepiniai verčiau tegul nepilnai iškepa, nei perkepa ir tampa sausi:) Tad nesigundykite pernelyg ilgai pailginti kepimo laiko. Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite kepimo formoje, tada išimkite ir patiekite. Keksiukai išliks minkšti ir drėgni keletą dienų, laikykite uždaroje dėžutėje.
Pastabos
Recepto šaltinis - Donna Hay, Weeklight
TOBULA!