Šokoladinė granola su bananais
Turtinga antioksidantais kakava, sumaišyta su bananais ir traškiais neskrudintais grikiais, riešutais ir sėklomis – ar gali būti geresnis pasirinkimas pusryčiams?
Porcijos Pasiruošimas
7stiklinės 10min
Laikas
25min
Porcijos Pasiruošimas
7stiklinės 10min
Laikas
25min
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi (gali prireikti ir trijų skardų, nes mano orkaitė padidinta)
  2. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, grikius, riešutus, maltas linų sėmenis ir cinamoną. Visus likusius ingredientus (išskyrus bananus ir kakavos pupeles) – kokosų aliejų, kakavos miltelius, klevų sirupą, cukrų, vanilę ir druską) sumaišykite mažame puode ir užkaiskite. Kai užvirs maišydami pakaitinkite apie 2 min., arba kol cukrus visiškai ištirps. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite sutrintą bananą.
  3. Supilkite šią skystą masę į dubenį su sausais ingredientais ir viską gerai išmaišykite, kad kiekvienas ingredientas būtų padengtas. Paskirstykite šią masę tolygiai į kepimo skardas vienu sluoksniu. Kepkite 20-25 minutes, sukeisdami skardas vietomis ir pamaišydami. Išimkite iš orkaitės ir pilnai atvėsinkite (pradžioje atrodys, kad granola labai minkšta, bet ji sukietės ir taps traški). Kai visiškai atšals, įmaišykite skaldytas kakavos pupeles ir suberkite viską į sandariai užsidarantį indą. Laikykite granolą iki 3 savaičių spintelėje.
Pastabos
Recepto šaltinis – Debora Kaloper and Mark Roper, Good Morning