Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 15 min |
Pasyvus laikas | 40 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 4 vnt skumbrių filė šviežios
- 2 šaukštai sojų padažo
- 2 šaukštai sakės (plius dar 2 šaukšteliai pamarinuoti pradžioje)
- 1 šaukštas cukraus rudojo
- 20 g imbiero šaknies, šviežios, plonai supjaustytos
- 1 šaukštas aliejaus bet kokio augalinio
- 1 poras supjaustytas 3cm gabalėliais
- 2 šaukštai miso raudono, arba balto
- 2 šaukštai mirino (saldaus ryžių vyno)
Patiekimui
- ryžių virtų
Ingredientai
Patiekimui
|
|
Procesas
- Skumbrės filė pašlakstykite pora šaukštelių sakės ir palikite apie 20 min. pastovėti, tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Perpjaukite kiekvieną filė pusiau skersai, padalindami filė į dvi dalis. Labai aštriu peiliu odelėje padarykite po kelias negilias įpjovas.
- Didelėje gilioje keptuvėje (arba platesniame puode) su maišykite 300ml vandens su sojų padažu, sake, ruduoju cukrumi ir imbieru. Užkaiskite. Sudėkite skumbrės filė gabalėlius odele į viršų ir palaukite kol vėl užvirs. Palaistykite šaukštu verdančiu skysčiu odeles, kad patektų padažas vidun, tada keptuvę uždenkite tokio dydžio dangčiu, kuris atsigultų ant skumbrių (įkristų į keptuvę, kitaip sakantu būtų kokiu 1-2cm mažesnio diametro nei jūsų keptuvė*). Sumažinkite ugnį ir troškinkite 7 minutes.
- Per tą laiką įkaitinkite kitą keptuvę, įpilkite šaukštą aliejaus, ir joje apkepinkite porus, kad šie šiek tiek paskrustų. Kai tik porai apkeps, sudėkite juos į keptuvę, kurioje verda skumbrė.
- Mažame indelyje sumaišykite miso ir miriną, ir šią masę supilkite į keptuvę, kurioje troškinasi skumbrė. Vėl uždenkite ir troškinkite viską dar apie 5 minutes (skystis turėtų lengvai sutirštėti). Išjunkite kaitrą ir palikite uždentą keptuvę pastovėti 20 minučių. Patiekite su virtais ryžiais.
Pastabos
*Jei tokio įkrentančio dangčio neturite, iškirpkite iš pergamentinio popieriaus apvalų apskritimą taip, kad jo diametras maždaug 1cm būtų mažesnis nei keptuvės diametras. Šiuo popieriniu kalštu uždenkite skumbrę ir annt viršaus padėkite bet kokį turimą nedidelį dangtį arba nesunkią lėkštę - tik kad laikytųsi popierius ant verdančio keptuvės turinio.