
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 sūdytų silkių filė
- 2 burokėliai (vidutinio dydžio)
- 2 bulvės (vidutinio dydžio)
- 1 raudonasis svogūnas
- 1 obuolys (saldžiarūgštis, didesnis)
- 2 kiaušiniai (kietai virti)
- cinamono
- majonezo
- žaluymynų papuošimui
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Burokėlius suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite apie 40-60 minučių, arba kol bus visiškai minkšti. Šiek tiek pravėsinkit, nulupkit, ir kai visišikai atvės, supjaustykit mažais gabalėliais*. Atidėkite į šalį.
- Bulves išvirkite su lupenomis, kol taps visiškai minkštos. Šiek tiek pravėsinkit, nulupkit, ir kai visišikai atvės, supjaustykit mažais gabalėliais*. Atidėkite į šalį
- Silkių filė supjaustykite gabalėliais, atidėkite į šalį. Svogūną nulupkite ir kuo smulkiau supjaustykite** Obuolį nulupkite, sutarkuokite stambia tarka, pabarstykite cinamonu, atidėkite į šalį. Kiaušinius susmulkinkite (galite atskirai baltymus ir trynius- taip galėsite gražiau padekoruoti)
- Į vieną didesnį stiklinį dubenį arba į atskiras stiklinaites sluoksniuokite ingredientus tokia tvarka: Ant pagrindo sudėkite virtas bulves, jas paspauskite, kad pilnai užsipildutų apačia. Ant bulvių dėkite silkės gabalėlius. Suberkite svogūnus. Ant svogūnų dėkite obuolius su cinamonu. Ant obuolių - burokėlius. Tada tepkite sluoksnį majonezo***, ir patį viršų papuoškite susmulkintais kiaušiniais bei žalumynais.
Pastabos
*daržoves (burokėlius, bulves) galite arba pjaustyti mažais gabalėliais, arba tarkuoti stambia tarka.
**jei labai nemėgstate šviežio svogūno, galite supjaustytą svogūną sudėti į sietelį ir perlieti verdančiu vandeniu. Tačiau tikrai nebūtina to daryti, nes salotose jo skonis labai sušvelnės, neturėtų įkyriai jaustis.
***Pastovėjęs ilgiau ant burokėlių, majonezo sluoksnis gali nusidažyti raudonai. Skoniui tai nepakenks, tik estetikai. Tad jei norite, kad užkandžio viršus būtų nenudažytas, majonezo sluoksnį ir papuošimus dėliokite prieš pat patiekimą.