Print Recipe
Sicilietiški baklažanų suktinukai su varške ir pomidorais
Ryškus skoniais ir spalvomis patiekalas iš Sicilijos! Beje, viską pasiruošti galite iš anksto, iš vakaro. Pasilikite tik užtarkuoti sūrį ir pašaukite į orkaitę.
Pasiruošimas 20 min
Laikas 60 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Pomidorų padažui (sugo)
Įdarui
Pasiruošimas 20 min
Laikas 60 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Pomidorų padažui (sugo)
Įdarui
Procesas
  1. Pradėkite nuo padažo (jis vadinasi sugo): didesnėje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus, jiems suminkštėjus suberkite česnakus. Tada sudėkite susmulkintus pomidorus (jei naudojate konservuotus - supilkite kartu su sultimis) ir užvirinkite. Maišykite kartkartėmis, įberkite druskos ir pipirų, ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30 min, kol padažas sutirštės (jei tirštėja pernelyg stipriai, įpilkite truputį vandens).
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. sudėliokite supjaustytas baklažano riekes į skardas, patepkite aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 10-12 minučių, arba kol baklažanai taps minkšti, juos bus lengva perlenkti. Baklažanų juosteles galima apkepinti ir keptuvėje arba ant grotelių grilyje.
  3. Kol baklažanai kepa, paruoškite įdarą: sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus, pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Į kepimo indą įpilkite samtelį paruošto pomidorų padažo ir paskirstykite jį po visą indo dugną. Dėkite po kaupiną šaukštą įdaro ant kiekvieno baklažano riekelės ir suvyniokite į ritinėlį. Taip suvyniotus ritinėlius guldykite vieną šalia kito į paruoštą kepimo indą. Ant viršaus supilkite visą likusį pomidorų padažą. Taip paruoštus baklažanus su padažu (iki šios stadijos) galite padėti į šaldytuvą ir pabaigti gaminti kitą dieną.
  5. Visą baklažanų paviršių pabarstykite mocarela, ant viršaus - tarkuotu pekorino sūriu, ir pašaukite į orktaitę. Kepkite 30 minučių 200C karštumo orkaitėje, arba kol sūris gražiai paruduos. Prieš patiekiant, išėmę iš orkaitės, palaikykite baklažanus apie 5-10 minučių, tada užberkite baziliko lapelių.
Pastabos

Receptas adaptuotas, idėja iš Silvia Colloca, Simple Italian

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *