
Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 60 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 2 baklažanai supjaustyti 5mm riekelėmis (išeis apie 12-14 riekelių)
- Alyvuogių aliejaus
- 150 g mocarela sūrio susmulkinto arba sutarkuoto
- 3-4 šaukštai pekocino sūrio sutarkuoto
- baziliko lapų patiekimui
Pomidorų padažui (sugo)
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 1 šalotinis svogūnas susmulkintas
- 1 česnako skitelė susmulkinta
- 400 g pomidorų (gali būti konservuoti)
- druskos, pipirų
Įdarui
- 500 g varškės 9% (originaliame itališkame recepte būtų rikota)
- 1 skiltelė česnako
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejaus
- 1 kiaušinis
- 30 g pekorino sūrio sutarkuoto
- ¼ šaukštelio Muškato sutarkuoto šviežiai
- 2 šaukštai razinų
- pundelis petražolių susmulkintų
Ingredientai
Pomidorų padažui (sugo)
Įdarui
|
![]() |
Procesas
- Pradėkite nuo padažo (jis vadinasi sugo): didesnėje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus, jiems suminkštėjus suberkite česnakus. Tada sudėkite susmulkintus pomidorus (jei naudojate konservuotus - supilkite kartu su sultimis) ir užvirinkite. Maišykite kartkartėmis, įberkite druskos ir pipirų, ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30 min, kol padažas sutirštės (jei tirštėja pernelyg stipriai, įpilkite truputį vandens).
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. sudėliokite supjaustytas baklažano riekes į skardas, patepkite aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 10-12 minučių, arba kol baklažanai taps minkšti, juos bus lengva perlenkti. Baklažanų juosteles galima apkepinti ir keptuvėje arba ant grotelių grilyje.
- Kol baklažanai kepa, paruoškite įdarą: sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus, pagardinkite druska ir pipirais.
- Į kepimo indą įpilkite samtelį paruošto pomidorų padažo ir paskirstykite jį po visą indo dugną. Dėkite po kaupiną šaukštą įdaro ant kiekvieno baklažano riekelės ir suvyniokite į ritinėlį. Taip suvyniotus ritinėlius guldykite vieną šalia kito į paruoštą kepimo indą. Ant viršaus supilkite visą likusį pomidorų padažą. Taip paruoštus baklažanus su padažu (iki šios stadijos) galite padėti į šaldytuvą ir pabaigti gaminti kitą dieną.
- Visą baklažanų paviršių pabarstykite mocarela, ant viršaus - tarkuotu pekorino sūriu, ir pašaukite į orktaitę. Kepkite 30 minučių 200C karštumo orkaitėje, arba kol sūris gražiai paruduos. Prieš patiekiant, išėmę iš orkaitės, palaikykite baklažanus apie 5-10 minučių, tada užberkite baziliko lapelių.
Pastabos
Receptas adaptuotas, idėja iš Silvia Colloca, Simple Italian