Sausainiai red velvet su balto šokolado įdaru
Porcijos
12vnt
Porcijos
12vnt
Ingredientai
Balto šokolado įdarui
Procesas
  1. Pradėkite nuo įdaro: šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Iš masės suformuokite 12 vienodo dydžio gabalėlių, juos sudėkite į skardelę ar lėkštę, išklotą pergamentiniu popieriumi, lengvai suplokštinkte, ir padėkite į šaldiklį, kad gerai sukietėtų (apie 30 min arba ilgiau).
  2. Pasiruoškite sausainių tešlą: į elektrinio kombaino indą sudėkite sviestą ir cukrų ir išsukite iki labai purios baltos masės (6-8 min). Įmuškite kiaušinį, suplikite vanilę ir valgomuosius dažus, ir toliau plakite dideliais apsisukimais, apie 2 minutes. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir sodą. Sumažinkite mikserio apsisukimus iki minimumo, suberkite birių produktų mišinį į sviesto masę ir maišykite tik tol, kol visi produktai susimaišys.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Išklokite pergamentiniu popieriumi 2 skardas. Imkite 1 šaukštą sausainių tešlos ir iš masės suformuokite apvalius rutuliukus (turėtų išeiti 24 rutuliukai). Pusėje rutuliukų nykščiu įspauskite po ertmę. Išimkite sušalusį įdarą ir kuo sparčiau sudėkite po vieną įdaro gabalėlį į rutuliuką su ertme. Tada ant jo dėkite rutuliuką be ertmės, pirštais užlipdydami kraštus taip, kad susiformuotų kamuoliukas. Jį paplokštinkite, pavoliokite baltame cukruje, ir dėkite į skardą. Taip suformuokite likusius sausainius.
  4. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, arba kol masė sutvirtės. Išėmę palikite skardoje trumpai pravėsti (5 min). tada išimkite iš skardos ir pilnai atvėsinkite ant grotelių.