
Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 5 min |
Pasyvus laikas | 2 val |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 100 g baltos duonos (be plutos, tik minkštimas)
- 250 g migdolų riešutų (be luobelių) plius dar šiek tiek patiekimui
- 3-4 česnako skiltelės
- 120 ml Alyvuogių aliejaus (extra virgen)
- 750 ml šalto vandens (arba pagal poreikį)
- 2-3 šaukštai sherry acto (jei neturit keiskite švelniu obuolių actu) - kiekis alytikslis
- druskos
- žaliųjų vynuogių (patiekimui)
- agurkų smulkiai supjaustytų (nebūtina)
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Baltą duoną užpilkite trupučiu vandens, palikite, kad suminkštėtų. Į blenderį suberkite migdolus ir juos susmulkinkite iki trupinių. Sudėkite išmirkytą duoną, česnako skilteles, supilkite alyvuogių aliejų, ir vėl viską suplakite blenderiu. Pamašu pilkite vandenį, vis leisdami masei susimaišyti, susoplakti, kol gausite norimą sriubos konsistenciją. Pabaigoje įmaišykite actą ir įberkite pagal skonį druskos.
- Padėkite sriubą šaltai porai valandų, patiekdami pašlakstykite trupučiu aliejaus, įberkite vynuogių (ir/arba agurkų, jei pageidaujate).
Pastabos
Recepto šaltinis - Cooking the Globe