
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 10 min |
Pasyvus laikas | 1 val |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1 stiklinė risoni pastos (arba kitokios panašios smulkios pastos)
- 2 pundeliai šparagų (supjaustytų į 3 dalis)
- 200 g snieginių žirnelių ankščių (snow peas)
- mini burokėlių lapų (arba jaunų špinatų)
- 100 g gorgonzola sūrio
Marinuotoms vynuogėms
- 350 g vynuogių (be kauliukų)
- 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
- ½ šaukštelio čilii dribsnių
- 1 apelsinas (sultys plius nutarkuota žievelė)
- 125 ml Alyvuogių aliejaus
- 60 ml raudonojo vyno acto
- 1 šaukštelis druskos
- ¼ šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 šaukštas rudojo cukraus
- ¼ stiklinės kapotų petražolių
Ingredientai
Marinuotoms vynuogėms
|
![]() |
Procesas
- Sumaišykite vynuoges ir visus marinato ingredientus ir palikite pasimarinuoti apie 1 valandą (arba per naktį šaldytuve).
- Išvirkite risoni kaip nurodyta ant pakelio, pasūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį, palaukite kol nuvarvės, tada suberkite į dubenį ir užpilkite pusę kiekio marinuotų vynuogių skysčio (uogas palikite). Palikite atvėsti. Kitame puode apvirkite šparagus su snieginiais žirneliais (snow peas), greitai pakiškite po šaltu vandeniu, kad išlaikytų spalvą, nusauskinkite.
- Dubenyje sumaišykite risoni su šparagais ir žirneliais, sudėkite į lėkštę, ant viršaus pabarstykite jaunų burokėlių lapų, gorgonzolos sūrio, sudėkite marinuotas vynuoges ir dar pašlakstykite vynuogių marinatu.
Pastabos