Print Recipe
Salotos su grilyje rūkyta žuvimi ir tamarindų padažu
Rūkytos žuvies aromatas puikiai dera su gaiviomis salotomis ir saldžiarūgščiu tailandietišku tamarindų padažu.
Course Užkandžiai
Virtuvė Tailando
Raktažodis grilis, žuvis
Pasiruošimas 20 min
Laikas 15 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Salotoms
Padažui
Mišinys rūkymui
Course Užkandžiai
Virtuvė Tailando
Raktažodis grilis, žuvis
Pasiruošimas 20 min
Laikas 15 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Salotoms
Padažui
Mišinys rūkymui
Procesas
  1. Žuvį rūkyti galite arba Big Green Egg (ar kitokiame kamado) grilyje, arba wok'e. Jei rūkysite wok'e, turite pasirūpinti, kad patalpa būtų labai gerai vėdinama, nes kvapo tikrai bus daug.
  2. Visus ingredientus rūkymo mišiniui sumaišykite dideliam dubenyje ir suberkite į 2 sluoksnius folijos, folijos kraštelius užlenkite, kad gautųsi atviras "krepšelis". Rankomis paskirstykite mišinį ant folijos, kad būtų vienodas sluoksnis.
  3. 1. Jei žuvį rūkote wok'e: įdėkite folijos krepšelį su prieskoniais į wok'ą, ant viršaus įtaisykite groteles (ant jų vėliau dėsite žuvį), wok'ą kuo sandariau uždenkite (idealu, jei turite išgaubtą dangtį) ir užkaiskite ant didelės ugnies. Pasirūpinkite, kad gerai veiktų garų ištraukėjas arba kitoks vėdinimas. Kaitinkite apie 8-10 min., arba kol užuosite aromatą ir matysite dūmus. Ant grotelių paklokite 2 sluoksnius bananų lapų (arba pergamentinio popieriaus), ant viršaus uždėkite žuvies filė, pabarstytas druska. Uždenkite wok'ą ir nesumažinę ugnies rūkykite žuvį apie 5 minutes. Tada ugnį išjunkite ir palikite žuvį uždengtame wok'e rūkytis dar 8 minutes.
  4. 2. Jei rūkysite Big Green Egg (ar kitokiame kamado tipo grilyje) - įkurkite grilį. Kai jis įkais, tiesiai ant anglių klokite foliją su prieskoniais, įstatykite grilio groteles. Ant grotelių dėkite banano lapus ir žuvį. Uždenkite dangtį ir uždarykite viršutinę ir apatinę angą. Palikite žuvį rūkytis apie 10-15 min., priklausomai kokio storumo filė (patikrinkite mediniu dantų krapštuku, kai žuvis ne žalia, krapštukas be pasipriešinimo perveria žuvį. Arba tikrinkite temperatūrą instant termometru - turėtų storiausioje vietoje būti apie 50-60C). Rūkant grilyje galima naudoti ne aprašytą mišinį, bet paprastas išmirkytas medžio drožles.
  5. Sumaišykite visus padažo ingredientus, atidėkite į šalį. Dubenyje sumaišykite salotų ingredientus.
  6. Kai žuvis išsirūkys ir šiek tiek pravės, pirštais sulaužykite mažesniais gabalėliais ir sumaišykite su salotomis ir puse kiekio padažo. Patiekite su likusiu padažu, pabarstę papildomai kepintais riešutais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *