Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Salierų skrebučiams
- 250 g saliero šaknies sutarkuotos stambiai
- 250 g petražolės šaknies sutarkuotos stambiai
- 1 svogūnas susmulkintas arba sutarkuotas
- 2 kiaušiniai lengvai suplakti
- 50 g sezamų sėklų
- 1 žalias čili pipiras susmulkintas
- druskos, pipirų
- aliejaus kepimui
Krienų padažui
- 100 g graikiško jogurto
- 100 g grietinės
- ½ šaukštelio cukraus
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 20 g krieno šaknies sutarkuotos (arba krienų iš indelio pagal skonį)
Ingredientai
Salierų skrebučiams
Krienų padažui
|
|
Procesas
- Sumaišykite visas tarkuotas daržoves (jei neturite petražolių šaknų, galite pakeisti salierais arba pastarnokais), įmaišykite kiaušinį, sezamus ir čili, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje po maždaug 4-5 minutes, arba kol labai gerai apskrus. Patiekite šiltus, su padažu.
- Padažui sumaišykite visus ingredientus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.