Salierų ir obuolių sriuba su česnakiniais krutonais
Tiršta, švelnaus skonio sriuba su traškiais česnakiniais raugintos duonos krutonais – ideali skonių ir tekstūrų harmonija vienoje lėkštėje
Porcijos
6porc
Porcijos
6porc
Ingredientai
Sriubai
Krutonams
Procesas
  1. Puode storesniu dugnu ištirpinkite sviestą kartu su aliejumi, suberkite pjaustytus porus, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų, ir kepinkite ant vidutinės ugnies apie 7-8 minutes, arba kol porai visiškai suminkštės ir jau pradės karamelizuotis. Suberkite pjaustytus salierus (šaknį ir stiebus), pastarnokus ir obuolius, ir toliau maišydami pakepinkite apie 5-6 minutes, kol jos pradės minkštėti. Įmeskite lauro lapą, supilkite sultinį, užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir uždengtame puode virkite apie 30-35 min., kol daržovės visiškai suminkštės.
  2. Kol sriuba verda, įkaitinkite orkaitę iki 180C. Išklokite nedidelę kepimo skardą kepimo popieriumi. Suplėšykite duoną didokais gabalėliais. Dubenyje sumaišykite aliejų, čiobrelius, citrinos žieveles, česnakus ir žiupsnį druskos. Tada į šį mišinį suberkite suplėšytus duonos gabalėlius ir gerai juos apvoliokite, paspausdami, kad visas padažas susigertų. Išberkite krutonus vienu sluoksniu kepimo skardoje ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 15 min., arba kol gražiai apskrus.
  3. Iš sriubos išimkite lauro lapą, supilkite į puodą grietinėlę. Blenderiu (ar kokteiline) sutrinkite sriubą iki vientisos šilkinės konsistencijos. Prieš patiekiant pašildykite, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų. Patiekite sriubą plačiuose dubenėliuose, pabarstę krutonais.
Pastabos
Recepto idėja – Julia Busittil Nishimura, Around the Table