Print Recipe
Saldžių bulvių garnyras su riešutais ir klevų sirupu
Šventiškas garnyras, tiksiantis prie mėsos ir žuvies patiekalų
Saldžių bulvių garnyras
Virtuvė Australijos
Pasiruošimas 20 min
Laikas 60 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Padažui
Virtuvė Australijos
Pasiruošimas 20 min
Laikas 60 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Padažui
Saldžių bulvių garnyras
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 210C (su apipūtimo funkcija) Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Saldžias bulves perpjaukite pusiau, tada supjaustykite riekelėmis. Sudėkite bulves į didelį dubenį ir išmaišykite su aliejumi, druska ir dideliu žiupsniu juodųjų pipirų. Paskleiskite bulves kepimo skardoje ir pašaukite kepti. Kepkite apie 30-35 min., arba kol suminkštės ir kraštai gražiai apskrus.
  3. Kol buvlės kepa, paskleiskite riešutus kitoje mažoje skardelėje ir pašaukite į tą pačią orkaitę, kurioje kepa bulvės, tiesiai po apačia didelės skardos. Kepkite 3-4 minutes, tik kol truputį paskrus. Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir stambiai susmulkinkite. Atidėkite į šalį.
  4. Kol bulvės kepa, pasigaminkite padažą. Mažame puode ant nedidelės ugnies užkaiskite aliejų kartu su česnakais, čili ir cinamono lazdele. Kai tik česnakas pradės ruduoti, supilkite klevų sirupą, actą, citrinų ir apelsinų sultis, padidinkite kaitrą ir palaukite, kol skystis užvirs. Tada vėl sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 5 minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite druską. Atidėkite į šalį, prieš pat patiekiant išimkite cinamono lazdelę.
  5. Ištraukite saldžias bulves iš orkaitės ir sudėkite į dubenį. Išlart apibarstykite svogūnų laiškais ir sumaišykite (laiškai turėtų nuo karščio truputį suglebti). Pašlakstykite padažu ir vėl sumaišykite. Sudėkite bulves į serviravimo lėkštę ir pabarstykite pekanų riešutais.
Pastabos
Recepto šaltinis - Good Food

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *