Ryžių rutuliukai su brokoliais ir miso
Taip paprasta prisigminti šių rutuliukų ištisus padėklus! Skanūs jie šilti ir atvėsę, juos galima užšaldyti (iškeptus), o ryžius laisvai galima pakeisti kitokiomis virtomis kruopomis (kynva (bolivine balanda), grikiais (neskrudintais) ar kt.)
Porcijos Pasiruošimas
4asm 15min
Laikas
20min
Porcijos Pasiruošimas
4asm 15min
Laikas
20min
Ingredientai
Morkų salotoms su miso
  • 1šaukštas misobalto (shiro)
  • 2šaukštai mirin(japoniško ryžių vyno)
  • 1šaukštas agavų sirupoarba medaus
  • 300g morkųsupjaustytų pagaliukais arba juostelėmis
  • salotųlapelių (baby)
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Didelę kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Dideliame puode išsukite varškę, miso ir imbierą. Sudėkite ryžius, brokolius, svogūnus, pagardinkite druska, ir viską sumaišykite.
  3. Sezamus suberkite į nedidelę lėkštutę. Rankomis iš ryžių masės formuokite graikiško riešuto dydžio rutuliukus, juos apvoliokite sezamuose, ir guldykite į kepimo skardą. Visus rutuliukus pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 25 minutes, arba kol gražiai apskrus.
  4. Kol rutuliukai kepa, pasigaminkite morkų salotas. Dubenėlyje sumaišykite miso, miriną ir sirupą (arba medų). Sudėkite morkas bei salotų laeplius ir viską sumaišykite. Padalinkite salotas į serviravimo lėkštes ir ant jų dėkite ryžių rutuliukus.
Pastabos

Recepto šaltinis – Donna Hay, Weeklight.