Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 240 g varškės (1 stiklinė), galit pakeisti rikota
- 2 šaukštai miso balto (shiro)
- 1 šaukštas imbiero šaknies sutarkuotos
- 400 g ryžių išvirtų (2 stiklinės)
- 200 g brokolių susmulkintų (2 stiklinės)
- 2 svogūno laiškai susmulkinti
- druskos
- 100 g sezamų sėklų
- Alyvuogių aliejaus pašlakstymui kepant
Morkų salotoms su miso
- 1 šaukštas miso balto (shiro)
- 2 šaukštai mirin (japoniško ryžių vyno)
- 1 šaukštas agavų sirupo arba medaus
- 300 g morkų supjaustytų pagaliukais arba juostelėmis
- salotų lapelių (baby)
Ingredientai
Morkų salotoms su miso
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Didelę kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Dideliame puode išsukite varškę, miso ir imbierą. Sudėkite ryžius, brokolius, svogūnus, pagardinkite druska, ir viską sumaišykite.
- Sezamus suberkite į nedidelę lėkštutę. Rankomis iš ryžių masės formuokite graikiško riešuto dydžio rutuliukus, juos apvoliokite sezamuose, ir guldykite į kepimo skardą. Visus rutuliukus pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 25 minutes, arba kol gražiai apskrus.
- Kol rutuliukai kepa, pasigaminkite morkų salotas. Dubenėlyje sumaišykite miso, miriną ir sirupą (arba medų). Sudėkite morkas bei salotų laeplius ir viską sumaišykite. Padalinkite salotas į serviravimo lėkštes ir ant jų dėkite ryžių rutuliukus.
Pastabos
Recepto šaltinis - Donna Hay, Weeklight.