Print Recipe
Ryžių makaronų salotos su morkom ir žemės riešutais
Šis šaltas užkandis yra nuostabus patiekalas miniai karštą vasarišką dieną. Nenusiminkit, jei liks rytojaus dienai - pastovėję bus dar skanesnės 🙂 Salotoms galite naudoti įvairių daržovių kombinaciją - ridikus, kopūstus, ropes, saldžiąsias paprikas... Beje, padažas tiks ir kitokioms salotoms kaip majonezo pakaitalas.
Chinese cold sesame and peanut noodles
Course Užkandžiai
Virtuvė Kinijos
Raktažodis vegetariški, riešutai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 5 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Žemės riešutų padažas
Course Užkandžiai
Virtuvė Kinijos
Raktažodis vegetariški, riešutai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 5 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Žemės riešutų padažas
Chinese cold sesame and peanut noodles
Procesas
  1. Dideliame puode užvirkite vandenį, sudėkite ryžių makaronus (arba stiklinius makaronus) ir pavirkite 2 minutes. Nupilkite 100ml vandens, kuriame virė makaronai ir nukoškite makaronus per sietelį, tada perliekite juos šaltu vandeniu ir pakedenkite, kad nesuliptų. Atidėkite į šalį.
  2. Žemės riešutus suberkite į sausą keptuvę ir pakepinkite, kol riešutai truputį apskrus. Suberkite sezamų sėklas ir kartu su riešutais dar akimirką pakepinkite, kol sezamai paruduos, iškart išberkite iš keptuvės į mažą dubenėlį ir atidėkite į šalį.
  3. Agurką perpjaukite išilgai pusiau, šaukšteliu išskobkite sėklas. Tada abi agurko puseles supjaustykite plonais pusmėnuliais, sudėkite juos į kiauraindį ir pabarstykite trupučiu druskos. Palikite pastovėti. Prieš įmaišant agrukus į salotas juos perliekite bėgančiu šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinkite (arba nusausinkite popieriniu rankšluosčiu)
  4. Pasigaminkite padažą: visus išvardintus ingredientus sudėkite į dubenį ir gerai išsukite. Pabaigoje supilkite dar šiltą vandenį, kuriame virė makaronai (turėtų pakakti 100ml, bet jei prireiktų daugiau, įpilkite karšto virinto vandens). Padažas turėtų būti tirštas ir sodraus sūriai rūgštaus skonio.
  5. Dideliame dubenyje sumaišykite makaronus ir supjaustytas daržoves, supilkite padažą, išmaišykite (paragaukite - gal trūksta sūrumo ar rūgštumo?) ir prieš patiekiant pabarstykite skrudintais riešutais ir sezamais.
Pastabos
Recepto šaltinis - Suzie Lee, Simply Chinese

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *