Pasiruošimas | 40 min |
Laikas | 30 min |
Pasyvus laikas | 45 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Sriubai
- 500 g burokėlių
- Alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas)
- druskos, pipirų
- 1 šaukštas granatų sirupo (arba ½ šaukšto cukraus)
- 2 morkos (supjaustytos kubeliais)
- 2 saliero stiebai (supjaustyti kubeliais)
- 2 česnako skiltelės (susmulkintos)
- 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
- 1,5 litro vandens
Patiekti
- baltos duonos (supjaustytos kubeliais) tiks ir juoda ruginė duona
- grietinės
- krapų
Ingredientai
Sriubai
Patiekti
|
|
Procesas
- Uždėkite burokėlius ant karštų anglių, ten pat įdėkite rūkymui skirtų medinių drožlių, uždarykite grilio dangtį ir palikite burokėlius kepti ir rūkytis apie 30-45 minutes, kol jie bus minkšti. Maždaug kas 15 minučių burokėlius apverskite kitu šonu. Nieko tokio, jei burokėliai nebus visiškai minkšti, jie suminkštės verdant. Rūkytus burokėlius galite laikyti šaldytuve 2-4 dienas įsukę į aliuminio foliją, prieš naudojant nulupkite jų odelę ir nupjaukite apanglėjusias vietas.
- Puode storesniu dugnu įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus, pabarstykite žiupsniu druskos. Kepinkite kol svogūnai suminkštės, tada įpilkite granatų sirupo (ar cukraus) ir toliau kepinkite, kol svogūnai ims truputį ruduoti. Jei masė sausėja ir ima svilti, įpilkite truputį vandens. Į puodą suberkite morkas, salierus, česnakus, įberkite raudonėlių, įberkite pipirų ir kepinkite dar keletą minučių, kol daržovės švelniai karamelizuosis. Sudėkite į puodą ir kubeliais supjaustytus rūkytus burokėlius, supilkite vandenį, užvirinkite ir virkite uždengę puodą ant mažos kaitros apie 25-30 minučių, arba kol daržovės bus visiškai minkštos. Suplakite sriubą blenderiu ir paragaukite, ar netrūksta druskos, saldumo, rūgšties.
- Kol sriuba verda pasiruoškite krutonus - įkaitinkite orkaitę iki 200C. Duonos gabalėlius pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite trupučiu druskos. Kepkite pamaišydami apie10 min., arba kol gražiai apskrus.
- Ptiekite sriubą su grietine, pabarstę krapais ir krutonais, jei norisi - ir grūstais juodaisiais pipirais.
Pastabos
Dūmo skonis šioje sriuboje bus gana intensyvus, jei norite subtilesnio, dalį burokėlių pakeiskite virtais arba keptais orkaitėje.