Print Recipe
Rūkytų burokėlių sriuba
Intensyvaus išraiškingo skonio, švelnaus dūmo poskonio trinta burokėlių sriuba. Patiekite su traškiais duonos krutonais, grietine ir smulkintais krapais.
Course Sriubos
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis burokėliai
Pasiruošimas 40 min
Laikas 30 min
Pasyvus laikas 45 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Sriubai
Patiekti
Course Sriubos
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis burokėliai
Pasiruošimas 40 min
Laikas 30 min
Pasyvus laikas 45 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Sriubai
Patiekti
Procesas
  1. Uždėkite burokėlius ant karštų anglių, ten pat įdėkite rūkymui skirtų medinių drožlių, uždarykite grilio dangtį ir palikite burokėlius kepti ir rūkytis apie 30-45 minutes, kol jie bus minkšti. Maždaug kas 15 minučių burokėlius apverskite kitu šonu. Nieko tokio, jei burokėliai nebus visiškai minkšti, jie suminkštės verdant. Rūkytus burokėlius galite laikyti šaldytuve 2-4 dienas įsukę į aliuminio foliją, prieš naudojant nulupkite jų odelę ir nupjaukite apanglėjusias vietas.
  2. Puode storesniu dugnu įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus, pabarstykite žiupsniu druskos. Kepinkite kol svogūnai suminkštės, tada įpilkite granatų sirupo (ar cukraus) ir toliau kepinkite, kol svogūnai ims truputį ruduoti. Jei masė sausėja ir ima svilti, įpilkite truputį vandens. Į puodą suberkite morkas, salierus, česnakus, įberkite raudonėlių, įberkite pipirų ir kepinkite dar keletą minučių, kol daržovės švelniai karamelizuosis. Sudėkite į puodą ir kubeliais supjaustytus rūkytus burokėlius, supilkite vandenį, užvirinkite ir virkite uždengę puodą ant mažos kaitros apie 25-30 minučių, arba kol daržovės bus visiškai minkštos. Suplakite sriubą blenderiu ir paragaukite, ar netrūksta druskos, saldumo, rūgšties.
  3. Kol sriuba verda pasiruoškite krutonus - įkaitinkite orkaitę iki 200C. Duonos gabalėlius pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite trupučiu druskos. Kepkite pamaišydami apie10 min., arba kol gražiai apskrus.
  4. Ptiekite sriubą su grietine, pabarstę krapais ir krutonais, jei norisi - ir grūstais juodaisiais pipirais.
Pastabos

Dūmo skonis šioje sriuboje bus gana intensyvus, jei norite subtilesnio, dalį burokėlių pakeiskite virtais arba keptais orkaitėje. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *