Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Salotoms
- 3 saujos rukolų
- 400 g žaliųjų vynuogių (geriausia, jei jos be kauliukų)
- 200 g fetos sūrio (supjaustyto gabaliukais)
- 2 raudonieji svogūnai (maži), supjaustyti plonais griežinėliais
- sauja razinų
- saujelė kedro riešutų paskrudintų
Marinatui/padažui
- 1,5 citrinos sultys
- 2 šaukštai baltojo balzamiko acto (jei neturit, naudokit įprastą balzamiko actą arba pakeiskite 1 šaukštu acto plius 2 šaukštais rudojo cukraus)
- 1 šaukštas rudojo cukraus
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
Ingredientai
Salotoms
Marinatui/padažui
|
|
Procesas
- Pradėkite nuo marinato: sumaišykite visus jam skirtus ingredientus. Sudėkite į marinatą svogūnus ir razinas ir palikite pasimarinuoti bent 15 minučių (galite ir ilgiau, bet pakaks 1-2 valandų)
- Prieš patiekiant salotas, į didelę plokščią lėkštę sudėkite rukolas, apibarstykite vynuogėmis, fetos sūriu. Išimkite iš marinato svogūnus ir razinas, pabarstykite ant salotų. Pašlakstykite viską marinatu, pabarstykite kedrinėmis pinijomis ir patiekite iškart.