
Pasiruošimas | 15 min |
Pasyvus laikas | 60 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 indeliai ricotta (po 250g)
- 250 ml grietinėlės 36% (labai gerai atšaldytos)
- ⅓ stiklinės cukraus
- 1 šaukštas želatinos milteliais
- 60 ml espresso kavos (šviežiai užplikytos, stipresnės)
- 2 šaukštai šalto vandens
- šokolado drožlių patiekimui
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Pirmiausia mažame dubenėlyje (arba puodelyje) želatinos miltelius užpilkite dviem šaukštais šalto vandens ir palikite išbrinkti bent 10 minučių. Šviežiai padarykite puodelį espresso* ir jį iškart supilkite ant pilnai išbrinkusios želatinos. Maišykite ir įsitikinkite, kad visa želatina ištirpo. Atidėkite į šalį, kad lengvai praauštų.
- Rikotą sudėkite į didelį dubenį (arba kombaino indą) ir minutę kitą plakite, kad ji taptų labai kreminės konsistencijos. Atidėkite į šalį. Kitame inde iki minkštų putų suplakite grietinėlę kartu su cukrumi. Atidėkite į šalį.
- Kavos ir želatinos mišinį supilkite į rikotos masę ir gerai išmaišykite. Tada dalimis į rikotos mišinį dėkite plaktą grietinėlę, ir atsargiai įmaišykite ją į rikotos masę (sudėkite plaktą grietinėlę 3 dalimis).
- Šiuos putėsius sudėkite į serviravimo indus (tiks desertiniai dubenėliai, taurės, kavos puodeliai ar kitokie indai, kokius turite). Jei norite pateikti meniškiau, pirmiausia padėkite pagamintus putėsius valandai į šaldytuvą. Tada sukrėskite putėsių masę į konditerinę rankovę su žvaigždutės formos antgaliu, ir išspauskite masę į serviravimo indelius. Laikykite šaldytuve kol reikės patiekti. Prieš tiekiant pabarstykite šokolado drožlėmis.
Pastabos
*aš šiam desertui naudojau rūšines kavos pupeles Brazil Santa Luzia, jos itin švelnaus aromato su gerai juntamu šokolado poskoniu