
Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 16 min |
Pasyvus laikas | 1 val |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
Sausainių tešlai
- 1+¼ stiklinės miltų
- 1 stiklinė riešutų (pekanų arba graikinių)
- žiupsnelis druskos (smulkios)
- ½ šaukštelio kepimo miltelių
- 170 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
- ¼ stiklinės cukraus
- ¼ stiklinės cukraus pudros
- 1 kiaušinio trynys (didelio kiaušinio)
- vanilės ekstrakto
Kavos ir riešutų kremui
- ¾ stiklinės riešutų (pekanų arba graikinių)
- ⅓ stiklinės cukraus
- 1 kiaušinio baltymas (didelio kiaušinio)
- 30 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
- 2 šaukšteliai tirpios kavos (sausos - kavos miltelių)
- žiupsnelis druskos (smulkios)
- migdolų ekstrakto (keli lašai)
Papuošimui ir kepimui
- ½ stiklinės cukraus pudros (apvolioti prieš kepant)
- 60 vnt riešutų (pekanų arba graikinių)
Ingredientai
Sausainių tešlai
Kavos ir riešutų kremui
Papuošimui ir kepimui
|
![]() |
Procesas
- Visi ingredientai tešlai turi būti kambario temperatūros. Elektriniu smulkintuvu susmulkinkite riešutus kartu su miltais, druska ir kepimo milteliais, kol viskas pavirs į vientisą birią masę (apie 60 sek).
- Kombaino maišymo inde (galite maišyti ir rankomis!) išsukite sviestą kartu su abiem rūšim cukraus iki baltos purios konsistencijos. Įmuškite kiaušinio trynį ir įmaišykite vanilę, viską labai gerai išsukite. Tada suberkite sausų ingredientų mišinį ir išmaišykite. Šią masę padėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai, kad labai gerai sustengtų (tik taip galėsite formuoti sausainėlius).
- Per tą laiką pasigaminkite įdarą: elektriniu smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos masės riešutus kartu su cukrumi (pernelyg ilgai nesmulkinkite, kad nevirstų riešutų sviestu - pakkas apie 30s). Sumaišykite su likusiais ingredientais ir išsukite iki vientisos pastos. Masę geriausia sudėkite į konditerinį maišelį (taip bus lengviau sausainius pripildyti kremu) ir padėkite į šaldytuvą bent valandai (galite laikyti iki 3 dienų).
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C, dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi. Iš kietos sausainių tešlos suformuokite apie 1 šaukštelio tūrio rutuliukus (galite sausainius daryti ir didesnius - apie 1 šaukšto tūrio, tuomet jų kiekis bus perpus mažesnis). Rutuliukus apvoliokite cukraus pudroje, ir išdėliokite ant kepimo skardos, apie 5cm atstumu nuo vienas kito.
- Pašaukite į orkaitę ir apkepkite apie 6-8 minutes. Tada išimkite iš orkaitės ir medinio šaukšto kotu įspauskite ertmę kiekvieno sausainio centre. Į tą ertmę įspauskite riešutų kremo, ir ant kiekvieno sausainio uždėkite po riešuto puselę. Pašaukite į orkaitę vėl, ir kepkite dar apie 6-8 minutes, arba kol sausainiai kražiai apskrus. Atvėsinkite skardoje, tada perkelkite į sandarią dėžutę ir laikykite kambario temperatūroje iki savaitės.
Pastabos
Recepto šaltinis - Moje Wypieki