pikantiški minkštučiai pyragėliai, puikiai tinkantys vakarėliui, svečių pasitikimui su taure vyno, vaišėms į darbą ar mokyklą, piknikui ar suneštinėms šventėms. Skaniausi, aišku, tą pačią dieną, kurią kepė.
Ragelius galite daryti mažučius, vos vieno kąsnio (gausite 32 vnt), arba didesnius (gausite 16 vnt)

Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 25 min |
Pasyvus laikas | 2 val |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
Tešlai
- 160 g miltų
- ¼ šaukštelio kepimo miltelių
- 20 g sutarkuoto parmezano sūrio
- 125 g sviesto (labai šalto, supjaustyto gabalėliais)
- 125 g kreminio sūrio (labai šalto, tiesiai iš šaldytuvo)
Įdarui
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejaus
- 300 g porų (tik balta dalis, supjaustytų plonai), prireiks apie 2 porų
- 1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės
- 70 g feta sūrio (sutrupinto)
- 1 šaukštas kreminio sūrio
- 2 šaukšteliai zaatar
- 100 g geltono sūrio (pvz, čederio), labai smulkiai sutarkuoto
Prieš kepant
- 1 kiaušinis (suplaktas šakute, su trupučiu druskos)
- 20 g sutarkuoto parmezano sūrio
- 30 g geltono sūrio (pvz, čederio), labai smulkiai sutarkuoto
- zaatar
Ingredientai
Tešlai
Įdarui
Prieš kepant
|
![]() |
Procesas
- Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, parmezaną, druską ir truputį grūstų pipirų, viską išsukite, kad susimaišytų. Sudėkite sviestą ir kapokite (geriausia - elektriniu kombainu su S formos peiliu), kol susidarys riebūs trupiniai. Sudėkite kreminį sūrį ir toliau kapokite, bet tik kol masė susijungs, sulips (nepermaišykite!!). Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio ir dar kelias sekundes paminkykite, tada padalinkite tešlą pusiau, kiekvieną dalį suplokite į apskritimą ir įvyniokite į maistinę plėvelę. Padėkite į šaldytuvą mažiausiai 1-2 valandom, geriausia palikit pernakt.
- Pasigaminkite įdarą: keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite porus karty su ½ šaukštelio druskos. Kepinkite ant nedidelės ugnies vis pamaišydami, kol porai taps labai minkšti, bet neapskrus (15-18 min). Įmaišykite nutarkuotą citrinos žievelę, šiek tiek grūstų pipirų ir nukelkite nuo kaitros. Kai pravės, įmaišykite sutrupintą fetą, kreminį sūrį ir zaatar'ą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite vieną tešlos apskritimą iki maždaug 2mm plonumo, apie 28cm diametro. Ant šio apskritimo sutepkite pusę pasiruošto įdaro. Picai pjaustyti skirtu peiliu (arba paprastu aštriu peiliu) supjaustykite apskritimą į 4 dalis, tada kiekvieną dalį perpjaukite pusiau, ir dar pusiau (čia bus maži, vieno kąsnio rageliai, tačiau galite palikti didesnius gabalus, tuomet gausite 8 didesnius ragelius iš vieno tešlos apskritimo).
- Pradėdami nuo plataus krašto, vyniokite tešlą įdaru į vidų, ir dėkite į paruoštą skardą taip, kad tešlos smaigalys, prisiklijavęs prie ragelio, būtų ant dugno (gali prireikti dviejų skardų). Susukę visus ragelius, kiekvieną patepkite trupučiu kiaušinio plakinio ir pabarstykite parmezanu, tarkuotu geltonu sūriu ir pabarstykite zaatar'u.
- Kepkite apie 23-25 minutes, arba kol rageliai gražiai pagels ir apskrus. Palaukite, kol atvės (5-10 min), tada patiekite. Skaniausi rageliai kol šilti, arba bent tą pačią dieną, kurią kepė.
Pastabos