Rabarbarų marmaladas su imbierais ir čili
Išraiškingo skonio saldžiarūgštis marmeladas, labai švelniai žnaibantis liežuvį. Nuostabus pagardas ir labai tinka dovanoti. Jei užderėjo daug rabarbarų, primygtinai rekomenduoju pasigaminti!
Porcijos Pasiruošimas
3indeliai 10min
Laikas
30min
Porcijos Pasiruošimas
3indeliai 10min
Laikas
30min
Ingredientai
Procesas
  1. Visus ingredientus sudėkite į didelį puodą storu dugnu ir užkaiskite. Virinkite ant vidutinės ugnies, kartkartėmis pamaišydami, kol masė sutirštės iki marmelado konsistencijos. Lengviausia nustatyti, kada marmeladas išviręs – matuoti temperatūrą su specialiu saldainiams skirtu termometru. Marmeladas būna paruoštas kai jo temperatūra pasiekia 105C. Kitas būdas – įdėti iš anksto į šaldytuvą keletą mažų lėkštelių. Norint patikrinti kokia yra marmelado tekstūra, įdėkite pusę šaukštelio karšto marmelado į šaltą lėkštelę, ir kai jis pravės, pabraukite pirštu. Jei tirštumas toks, kad lieka švari žymė pabraukus (o ne marmeladas suteka atgal) – konsistencija tinkama. Supilstykite marmeladą į iškaitintus stiklainėlius ir stipriai užsukę dangtelius apverskite aukštyn kojomis ir palaukite, kol visiškai atauš. Tada užklikuokite etiketes ir padėkite į sandėliuką ar spintelę.