Visus ingredientus sudėkite į didelį puodą storu dugnu ir užkaiskite. Virinkite ant vidutinės ugnies, kartkartėmis pamaišydami, kol masė sutirštės iki marmelado konsistencijos.
Lengviausia nustatyti, kada marmeladas išviręs – matuoti temperatūrą su specialiu saldainiams skirtu termometru. Marmeladas būna paruoštas kai jo temperatūra pasiekia 105C.
Kitas būdas – įdėti iš anksto į šaldytuvą keletą mažų lėkštelių. Norint patikrinti kokia yra marmelado tekstūra, įdėkite pusę šaukštelio karšto marmelado į šaltą lėkštelę, ir kai jis pravės, pabraukite pirštu. Jei tirštumas toks, kad lieka švari žymė pabraukus (o ne marmeladas suteka atgal) – konsistencija tinkama.
Supilstykite marmeladą į iškaitintus stiklainėlius ir stipriai užsukę dangtelius apverskite aukštyn kojomis ir palaukite, kol visiškai atauš. Tada užklikuokite etiketes ir padėkite į sandėliuką ar spintelę.