Print Recipe
Rabarbarų keksiukai
Puikus greitų pusryčių patiekalas - griebei į ranką ir gali bėgti gyventi gyvenimo:) Keksiukai super lengvai pagaminami, neprireiks jokios virtuvės technikos. Labai nedaug riebalų (tik 100ml alyvuogių aliejaus) ir cukraus (vos vos priduos saldumo, tačiau jei mėgstat saldesnius kepinius dėkite cukraus daugiau), praturtinti riešutais, avižiniais dribsniais, chia sėklomis.
Rabarbarų keksiukai lėkštėje
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis riešutai, rabarbarai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 25 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis riešutai, rabarbarai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 25 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Rabarbarų keksiukai lėkštėje
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Keksiukų formelės ertmes arba išklokite popieriniais sijonėliais, arba labai gerai ištepkite riebalais.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus - miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, sodą, druską, cukrų, kardamonus, chia sėklas. Kitame nedideliame dubenėlyje sumaišykite plaktą kiaušinį, vanilę, aliejų ir pieną. Šį skystą mišinį supilkite į sausus ingredientus ir išsukite šaukštu (tešla bus kietoka). Įmaišykite 2 stiklines rabarbarų (pusę stiklinės atidėkite pabaigai) bei ⅔ kiekio riešutų (kitus atidėkite pabaigai).
  3. Šaukštu sudėkite tešlą po lygiai į paruoštas keksiukų ertmes. Ant viršaus uždėkite po kelis gabalėlius rabarbarų (švelniai juos įspauskite į tešlą), pabarstykite atidėtais riešutais ir stambiu cukrumi. Kepkite apie 25 minutes (arba ilgiau, kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą). Skanūs ir dar šilti, ir atvėsę.
Pastabos

Receptas (mano lengvai adaptuotas) - iš Feasting at Home

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *