Puikus greitų pusryčių patiekalas - griebei į ranką ir gali bėgti gyventi gyvenimo:)
Keksiukai super lengvai pagaminami, neprireiks jokios virtuvės technikos. Labai nedaug riebalų (tik 100ml alyvuogių aliejaus) ir cukraus (vos vos priduos saldumo, tačiau jei mėgstat saldesnius kepinius dėkite cukraus daugiau), praturtinti riešutais, avižiniais dribsniais, chia sėklomis.
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 25 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 250 g viso grūdo kvietinių miltų (naudojau speltų)
- ½ stiklinės avižinių dribsnių
- 2,5 šaukštelio kepimo miltelių
- ½ šaukštelio valgomosios sodos
- ½ šaukštelio druskos
- 1 šaukštelis malto kardamono
- ½ šaukštelio malto cinamono
- 80 g rudojo cukraus (arba daugiau, jei norisi saldžiau), galite keisti ¾ stiklinės klevų sirupo
- 2 šaukštai chia sėklų (arba po 1 šaukštą chia sėklų ir linų sėmenų)
- 1 kiaušinis (labai didelis) išplaktas šakute
- 1 šaukštelis vanilės pastos
- 100 ml Alyvuogių aliejaus (arba kokosų aliejaus, arba tirpinto sviesto)
- 100 ml pieno (tiks karvės ar augalinis)
- 2,5 stiklinės rabarbarų (supjaustytų apie 1 cm gabaliukais)
- ½ stiklinės skaldytų migdolų (arba pasmulkintų graikinių riešutų arba pekanų)
- stambaus cukraus (geriausia - turbinado, arba kuo stambesnio rudojo)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Keksiukų formelės ertmes arba išklokite popieriniais sijonėliais, arba labai gerai ištepkite riebalais.
- Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus - miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, sodą, druską, cukrų, kardamonus, chia sėklas. Kitame nedideliame dubenėlyje sumaišykite plaktą kiaušinį, vanilę, aliejų ir pieną. Šį skystą mišinį supilkite į sausus ingredientus ir išsukite šaukštu (tešla bus kietoka). Įmaišykite 2 stiklines rabarbarų (pusę stiklinės atidėkite pabaigai) bei ⅔ kiekio riešutų (kitus atidėkite pabaigai).
- Šaukštu sudėkite tešlą po lygiai į paruoštas keksiukų ertmes. Ant viršaus uždėkite po kelis gabalėlius rabarbarų (švelniai juos įspauskite į tešlą), pabarstykite atidėtais riešutais ir stambiu cukrumi. Kepkite apie 25 minutes (arba ilgiau, kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą). Skanūs ir dar šilti, ir atvėsę.
Pastabos