Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 500 g rabarbarų supjaustytų apie 1cm gabaliukais
- 300 g cukraus (aš naudojau 250g, man saldumo pakako)
- 125 g sviesto kambario temperatūros
- 2 kiaušiniai dideli
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 150 g miltų (naudojau speltų)
- 155 g kukurūzų miltų
- 1 šaukštelis sodos
- ¼ šaukštelio druskos
- 250 g jogurto natūralaus skonio, geriausia graikiško
Ingredientai
|
|
Procesas
- Rabarbarus sumaišykite su 100g cukraus ir palikite pastovėti, sudrėkti. Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Kepimo skardos dugną (23cm skersmens) išklokite pergamenitniu popieriumi.
- Elektrinio kombaino inde iki baltumo išsukite sviestą su likusiais 200g cukraus. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart įmušus vis toliau sukdami, kad kiaušinis pilnai įsikorporuotų į sviesto masę. Įpilkite vanilę ir dar gerai išsukite.
- Birius produktus sumaišykite dubenėlyje: miltus, kukurūzų miltus, sodą ir druska. Sumažinkite kombaino apsisukimus iki minimumo, ir pakaitomis dėkite miltų mišinį su jogurtu, pamažu įmaišant juos į masę. Tik nepermaišykite ir neperplakite, antraip pyragas bus kietas. Pabaigoje į masę suberkite cukrumi apibarsttytus rabarbarus, supilkite visą skystį, kuris atsirdao, ir cukrų, kuris nusėdo ant dugno, ir labai atsargiai mentele išmaišykite.
- Tešlą supilkite į kepimo skardą, išlyginkite paviršių ir kepkite apie 60 minučių, arba tol, kol įkišę medinį pagaliuką, jį ištrauksite sausą.
Pastabos
Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros!