Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 30 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 100 g sviesto minkšto
- 140 g cukraus (galite dėti mažiau, jei obuoliai nerūgštūs)
- 2 kiaušiniai labai dideli (arba 3 maži)
- 50 g migdolų miltų
- 100 g miltų
- žiupsnelis druskos
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 4 obuoliai nulupti ir supjaustyti stambesniais gabalėliais
- 1 šakelė rozmarinų susmulkintų spygliukų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Nedidelę kepimo formą (20cm skersmens) išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Išsukite sviestą su cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną muškite kiaušinį ir visąlaik plakite masę iki purumo.
- Migdolų miltus, miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišykite tarpusavy ir suberkite į sviesto mišinį. Švelniai išmaišykite, jokiais būdais neplakite, tik kol susijungs ingredientai. Pabaigoje sudėkite obuolius, suberkite rozmarinus, ir švelniai išmaišykite.
- Tešlą iškrėskite į kepimo formą. Išlyginkite paviršių. Kepkite apie 30 minučių (arba kol viršus apskrus, o įkišus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą).
Pastabos
Šį tešlos receptą galite panaudoti kepdami ir kitokius pyragus, pvz., su kriaušėmis ir imbierais, slyvomis ir cinamonu, galite migdolų miltus pakeisti kitokių riešutų miltais - lazdyno, graikiškų, galite riešutus susmulkinti stambiau, ne iki miltų konsistencijos.