Print Recipe
Pyragas su obuoliais ir rozmarinais
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis obuoliai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 30 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis obuoliai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 30 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Nedidelę kepimo formą (20cm skersmens) išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Išsukite sviestą su cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną muškite kiaušinį ir visąlaik plakite masę iki purumo.
  3. Migdolų miltus, miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišykite tarpusavy ir suberkite į sviesto mišinį. Švelniai išmaišykite, jokiais būdais neplakite, tik kol susijungs ingredientai. Pabaigoje sudėkite obuolius, suberkite rozmarinus, ir švelniai išmaišykite.
  4. Tešlą iškrėskite į kepimo formą. Išlyginkite paviršių. Kepkite apie 30 minučių (arba kol viršus apskrus, o įkišus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą).
Pastabos

Šį tešlos receptą galite panaudoti kepdami ir kitokius pyragus, pvz., su kriaušėmis ir imbierais, slyvomis ir cinamonu, galite migdolų miltus pakeisti kitokių riešutų miltais - lazdyno, graikiškų, galite riešutus susmulkinti stambiau, ne iki miltų konsistencijos. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *