Būkit kūrybiški - keiskit ingredientus tokiais, kokius turite, kokie dabar sezone: vyšnias - avietėmis, mėlynėmis ar serbentais, pieną - augaliniu pienu, kefyru, klevų sirupą - medumi... Geriausia tešlą sumaišyti blenderiu, ne virtuviniu kombainu!
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 30 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 110 g avižinių dribsnių (1 stiklinė)
- 1 bananas (kuo labiau sunokęs, tuo bus saldžiau)
- 125 ml pieno (galit keisti augaliniu pienu arba kefyru)
- vanilės pastos (jei neturit - nedėkit, arba keiskit cinamonu)
- 1 šaukštelis valgomosios sodos (jei naudojat kefyrą, nugesinti nereikia, jei kitą skystį - užlašinkit ant sodos lašelį acto arba citrinos sulčių)
- 1 šaukštas riešutų sviesto
- 2 šaukštai klevų sirupo (arba medaus)
- 1 stiklinė vyšnių (be kauliukų) (keiskite kitokiomis uogomis - avietėmis, mėlynėmis, serbentais...)
- 50 g šokolado gabaliukų (tiks balto, pieniško ar karamelinio šokolado gabaliukai)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Keksiukų kepimo formoje išdėliokite popierinius sijonėlius (priklausomai kokio dydžio jūsų keksiukai, iš šio kiekio pagaminsite 4 200ml talpos keksiukus, arba 6 150ml)
- Visus ingredientus, išskyrus uogas ir šokoladą, suplakite blenderiu (ingredientai čia turi susismulkinti, ne tik susimaišyti, todėl plakite arba stovinčiu blenderiu (kokteiline) arba įmerkiamu blenderiu (smulkintuvu). Tiks nebent kombaino priedas su S formos peiliu).
- Į šią masę rankomis atsargiai įmaišykite uogas, pasilikite keletą papuošimui keksiukų viršuje. Supilstykite masę į paruoštus keksiukų sijonėlius. Viršuje išdėliokite atidėtas uogas. Pabarstykite šokolado gabaliukais. Kepkite apie 20-30 minučių (kepimo laikas priklausys nuo uogų, kurias naudosite, ir nuo keksiukų dydžio), patikrinkite ar iškepę madiniu pagaliuku.
Pastabos
Mano keksiukai gavosi gana tamsūs - naudojau riešutų sviestą, kuris buvo su maltomis kavos pupelėmis, taip pat spalvą patamsino vyšnios ir jų sultys bei mini karamelės kubelius viršuje. Jūsų keksiukai, priklausomai nuo naudojamų ingredientų, gali gautis šviesesni, geltonesni.
Recepto idėja - iš Kwestia Smaku