Pusryčių blynai be glitimo
Šie pusrytiniai blyneliai tokie gausūs draugiškų jums ingredientų, jog po tokių pusryčių maloniai sotūs ir energingi būsite pusdienį! Juos galite papildyti ir kitokiais „superingredientais” – maltomis kanapėmis, sėlenomis ir kt.
Porcijos
4porc
Porcijos
4porc
Ingredientai
Blyneliams
Patiekti
Procesas
  1. Visus blynelių tešlos ingredientus sumaišykite. Įkaitinkite didelę keptuvę neprisvylančia danga, patepkite trupučiu aliejaus, iškepkite norimo dydžio blynelius kol abi pusės gražiai apkeps ir blyneliai taps purūs (apie 3-4 min kiekvieną pusę). Man šiuo atveju patiko didesni (apie ½ stiklinės tešlos). Patiekite su jogurtu, klevų sirupu ir uogomis.
Pastabos

Apie grikių miltus. Pastebėjau, kad grikių miltai, kuriuos pirkdavau Lietuvoje, skiriasi nuo grikių miltų (buckwheat flour), perkamų užsienyje. Lietuviški labai intensyvaus skonio, tokio pat kaip paskrudinti grikiai, kokius mes dažniausiai valgom košėms ir kt. Tuo tarpu užsienyje pirkti grikių miltai neturi tokio dominuojančio kvapo ir skonio. Be to, kažkada esu mėginusi iš lietuviškų grikių miltų kepti prancūziškus crepes, ir man nieko nepavyko… Tuo tarpu užsienyje pirkti tam tinka. 

Recepto šaltinis – Donna Hay, One Pan Perfect.