Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Blyneliams
- 160 g grikių miltų (1 stiklinė) - žiūrėkite pastabą apačioje
- 120 g migdolų miltų (1 stiklinė)
- 2 šaukštai linų sėmenų sumaltų
- 1 šaukštelis cinamono
- 2,5 šaukštelų kepimo miltelių
- 75 g palmių žiedų cukraus (½ stiklinės) (jei keisite ruduoju, dėkite mažiau, nes palmių žiedų cukrus ne toks saldus kaip rudasis)
- 260 g bananų (apie 3 bananai, sutrinti)
- 60 ml Alyvuogių aliejaus (4 šaukštai), švelnesnio skonio, plius dar šiek tiek kepti
- 310 ml pieno (karvės arba augalinio)
Patiekti
- natūralaus skonio jogurto (arba jogurto, paskaninto vanile)
- klevų sirupo (arba medaus)
- sezoninių uogų
Ingredientai
Blyneliams
Patiekti
|
|
Procesas
- Visus blynelių tešlos ingredientus sumaišykite. Įkaitinkite didelę keptuvę neprisvylančia danga, patepkite trupučiu aliejaus, iškepkite norimo dydžio blynelius kol abi pusės gražiai apkeps ir blyneliai taps purūs (apie 3-4 min kiekvieną pusę). Man šiuo atveju patiko didesni (apie ½ stiklinės tešlos). Patiekite su jogurtu, klevų sirupu ir uogomis.
Pastabos
Apie grikių miltus. Pastebėjau, kad grikių miltai, kuriuos pirkdavau Lietuvoje, skiriasi nuo grikių miltų (buckwheat flour), perkamų užsienyje. Lietuviški labai intensyvaus skonio, tokio pat kaip paskrudinti grikiai, kokius mes dažniausiai valgom košėms ir kt. Tuo tarpu užsienyje pirkti grikių miltai neturi tokio dominuojančio kvapo ir skonio. Be to, kažkada esu mėginusi iš lietuviškų grikių miltų kepti prancūziškus crepes, ir man nieko nepavyko... Tuo tarpu užsienyje pirkti tam tinka.
Recepto šaltinis - Donna Hay, One Pan Perfect.