Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 70 g graikiško natūralaus jogurto
- 50 g ožkų sūrio (minkšto, šviežio)
- ½ česnako skiltelės (sutarkuotos)
- 1 laimas (reikės 1 šaukštelio nutarkuotos žievelės ir 1,5 šaukšto sulčių)
- 15 kardamono pumpurų (luobelės pašalintos, sėklos sugrūstos grūstuvėje, reikės ¾ šaukštelio)
- 1 žalias čili pipiras (be sėklų, smulkiai supjaustytas)
- 500 g vyšninių pomidorų (perpjautų pusiau)
- 1 šalotinis svogūnas (plonai supjaustytas)
- 4 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- sauja šviežių mėtų lapelių (susmulkintų)
- druskos
Ingredientai
|
|
Procesas
- Mažame dubenėlyje sumaišykite jogurtą su ožkų sūriu, žiupsniu druskos ir česnaku. Įmaišykite pusę kiekio laimų žievelių ir pusę kiekio kardamonų beu pusę kiekio čili pipirų. Viską išmaišykite ir trumpam atidėkite į šalį.
- Kitame dubenyje sumaišykite supjaustytus pomidorus, svogūnus, laimų sultis, ½ šaukštelio druskos ir 2 šaukštus aliejaus. Suberkite likusias laimų žieveles, likusius kardamonus ir čili pipirus, viską išmaišykite. Galiausiai sudėkite į pomidorų masę jogurto padažą, suberkite mėtas ir švelniai išmaišykite. Perdėkite į serviravimo lėkštę ir pašlakstę likusiais dviem šaukštais aliejaus patiekite iškart.
Pastabos