Pomidorų salotos su feta, zaataru ir granatais
Ottolenghi receptas, kuris visada pasiteisina:) Nuostabus būdas mėgautis pomidorais paties jų sezono metu, ypač su grilyje keptais kepsniais
Porcijos Pasiruošimas
6porc 15min
Laikas
5min
Porcijos Pasiruošimas
6porc 15min
Laikas
5min
Ingredientai
Procesas
  1. Pomidorus supjaustykite puselėmis, ketvirčiais, taip kad visi būtų panašaus dydžio, ir sudėkite viską į didelį dubenį.
  2. Zaatar’ą ir 1 šaukštą aliejaus sumaišykite mažame dubenėlyje, atidėkite į šalį.
  3. Į dubenį su pomidorais suberkite granatų sėklas, geltonosios paprikos juosteles, svogūnus, mėtas ir bazilikus, pašlakstykite viską citrinų sultimis ir likusiais 1,5 šaukšto aliejaus ir pabarstykite druska. Labai švelniai salotas išmaišykite ir sudėkite į serviravimo lėkštę. Ant salotų pabarstykite fetos sūrio, viską pašlakstykite zaatar’o ir aliejaus mišiniu.
Pastabos

Receptas – žurnalas „Delicious”