Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 5 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1 kg pomidorų (kuo įvairesnių - vyšninių, slyvinių, kuo spalvingesnių, gerai sunokusių)
- 2 šaukšteliai zaatar
- 2,5 šaukšto Alyvuogių aliejaus
- ½ geltonosios paprikos (plonai supjaustytos)
- 1 granato sėklos
- ½ raudonojo svogūno (plonai supjaustyto žiedais)
- ⅓ stiklinės mėtų lapelių
- ⅓ stiklinės baziliko lapelių
- 1,5 šaukšto citrinų sulčių
- 100 g feta sūrio (sutrupinto)
- 1 šaukštelis druskos dribsnių
Ingredientai
|
|
Procesas
- Pomidorus supjaustykite puselėmis, ketvirčiais, taip kad visi būtų panašaus dydžio, ir sudėkite viską į didelį dubenį.
- Zaatar'ą ir 1 šaukštą aliejaus sumaišykite mažame dubenėlyje, atidėkite į šalį.
- Į dubenį su pomidorais suberkite granatų sėklas, geltonosios paprikos juosteles, svogūnus, mėtas ir bazilikus, pašlakstykite viską citrinų sultimis ir likusiais 1,5 šaukšto aliejaus ir pabarstykite druska. Labai švelniai salotas išmaišykite ir sudėkite į serviravimo lėkštę. Ant salotų pabarstykite fetos sūrio, viską pašlakstykite zaatar'o ir aliejaus mišiniu.
Pastabos
Receptas - žurnalas "Delicious"