Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 35 min |
Porcijos |
|
Ingredientai
Trapiam pagrindui
- 150 g miltų
- 2 šaukštai cukraus pudros
- 90 g sviesto labai šalto, supjaustyto gabalėliais
- žiupsnelis druskos
Ingredientai
Trapiam pagrindui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepimo skardą (20x30cm) išklokite kepimo popieriumi. Sumaišykite visus pagrindui skirtus ingredientus ir sukapokite peiliu (patogiausia tą padaryti virtuviniu kombainu, su S formos peiliu - užtruksite apie 10 sekundžių, tik kol masė taps drėgnais biriais trupiniais). Masė neturi susiklijuoti, bus tik trupiniai (kaip miltai). Viską iškrėskite į paruoštą skardą ir rankomis suplokite prie pagrindo, išlyginkite tolygiai visą paviršių.
- Kepkite pagrindą apie 10-12 min., arba kol lengvai paruduos.
- Kol pagrindas kepa, supjaustykite plonytėmis juostelėmis rabarbarus. Dubenyje labai lengvai suplakite kiaušinius, suberkite cukrų, miltus ir druską, išsukite. Suberkite supjaustytus rabarbarus ir išmaišykite, kad viskas apsidengtų kiaušinių mase.
- Ant karšto pagrindo supilkite rabarbarus, išlyginkite paviršių tolygiai paskirstydami įdarą, ir vėl pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20-25 min, arba kol viršus sutvirtės, rabarbarai lengvai apkeps. Patiekite šiltą, su ledais, arba pilnai atvėsintą, sustengusį, supjaustytą gabalėliais.
Pastabos
Recepto šaltinis - Moje Wypieki