Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1 cukinija (maža, apie 150g)
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejaus
- 25 g sviesto
- sauja žalių svogūno laiškų (susmulkintų) arba šviežių bazilikų lapų
- 2 kiaušiniai
- druskos ir pipirų
- 25 g sutarkuoto parmezano sūrio
Ingredientai
|
|
Procesas
- Cukinijas supjaustykite plonyčiais griežinėliais (labai pagelbės mandolina) Ant vidutinės kaitros įkaitinkite plačią keptuvę, supilkite aliejų, įdėkite sviestą ir palaukite, kol sviestas ištirps ir ims putoti. Pateliuskuokite keptuvę į visus šonus, kad riebalais gerai pasidengtų dugnas ir kraštai (kad vėliau nepriliptų omletas). Sudėkite į keptuvę cukinijų riekeles ir palikite ramiai nejudinamas kepti apie 2-4 minutes, kol gražiai apskrus.
- Kol cukinijos kepa, mažame dubenėlyje suplakite kiaušinius, įberkite truputį druskos (daug neberkite, nes dėsite parmezano sūrio, kuris taip pat sūrus) ir žiupsnelį juodųjų pipirų.
- Apverskite cukinijas kita puse, suberkite svogūno laiškus (ar suplėšytus baziliko lapus) ir dar pakepinkite, kol kita cukinijų pusė apkeps, o žalumynai sukris. Supilkite į keptuvę kiaušinių plakinį ir pavartykite keptuvę, kad visas dugnas pasidengtų. Ant viršaus pabarstykite puse kiekio tarkuoto parmezano. Kepkite kol omleto viršus sutvirtės, apačia bus pilnai iškepusi. Paversdami keptuvę perdėkite omletą į didelę lėkštę ir pabarstykite likusiu parmezanu.