Print Recipe
Plonas cukinijų omletas
Vasariškas greitas ir paprastas pusryčių patiekalas
Plonas cukinijų omletas lėkštėje
Course pusryčiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis cukinijos, kiaušiniai
Pasiruošimas 5 min
Laikas 10 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course pusryčiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis cukinijos, kiaušiniai
Pasiruošimas 5 min
Laikas 10 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Plonas cukinijų omletas lėkštėje
Procesas
  1. Cukinijas supjaustykite plonyčiais griežinėliais (labai pagelbės mandolina) Ant vidutinės kaitros įkaitinkite plačią keptuvę, supilkite aliejų, įdėkite sviestą ir palaukite, kol sviestas ištirps ir ims putoti. Pateliuskuokite keptuvę į visus šonus, kad riebalais gerai pasidengtų dugnas ir kraštai (kad vėliau nepriliptų omletas). Sudėkite į keptuvę cukinijų riekeles ir palikite ramiai nejudinamas kepti apie 2-4 minutes, kol gražiai apskrus.
  2. Kol cukinijos kepa, mažame dubenėlyje suplakite kiaušinius, įberkite truputį druskos (daug neberkite, nes dėsite parmezano sūrio, kuris taip pat sūrus) ir žiupsnelį juodųjų pipirų.
  3. Apverskite cukinijas kita puse, suberkite svogūno laiškus (ar suplėšytus baziliko lapus) ir dar pakepinkite, kol kita cukinijų pusė apkeps, o žalumynai sukris. Supilkite į keptuvę kiaušinių plakinį ir pavartykite keptuvę, kad visas dugnas pasidengtų. Ant viršaus pabarstykite puse kiekio tarkuoto parmezano. Kepkite kol omleto viršus sutvirtės, apačia bus pilnai iškepusi. Paversdami keptuvę perdėkite omletą į didelę lėkštę ir pabarstykite likusiu parmezanu.
Straipsnis paskelbtas Be kategorijos. Nuoroda įstraipsnį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *