
Pasiruošimas | 1 val |
Pasyvus laikas | 24 val |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
Įmaišui
- 15 g aktyvaus raugo
- 50 g kvietinių miltų
- 50 g vandens
Tešlai
- 500 g kvietinių miltų
- 350 g pieno (25C temperatūros)
- 12 g druskos
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejaus
Ingredientai
Įmaišui
Tešlai
|
![]() |
Procesas
- Pitų tešlą pradėkite ruošti iš vakaro. Ryte pasigaminkite įmaišą – aktyvų raugą sumaišykite su miltais ir vandeniu ir palikite pastovėti šiltoje kambario vietoje apie 3-4 valandas, arba kol raugo tūris padidės beveik dvigubai.
- Elektrinio kombaino inde sumaišykite kvietinius miltus ir pieną – neminkykite ilgai, tik kol susijungs ingredientai. Palikite pastovėti 30 minučių. Sudėkite raugą, suberkite druską ir minkykite tešlą vidutiniais apsisukimais (kablio įrankiu) apie 10-12 minučių, arba kol tešla bus elastinga. Bebaigiant minkyti įpilkite aliejų ir suminkykite kol jis pilnai įsimaišys. Uždenkite indą su tešla maistine plėvele arba rankšluostėliu ir palikite kambario temperatūroje fermentuotis, apie 3-4 valandas. Galiausiai tešlą padėkite į šaldytuvą ir palikite fermentuotis per naktį.
- Rytojaus dieną tešlą išimkite iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje apie pusvalandį, kad sušiltų. Padalinkite į 12 lygių dalių ir kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į maždaug 2mm storumo apskritimus, darbastalį ir kočėlą pabarstydami miltais. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir palikite pakilti apie 45min.
- Įkaitinkite sunkią keptuvę (arba grilį ir jame įdėtą picos akmenį), riebalų nenaudokite. Klokite po vieną paplotėlį ir kepkite apie minutę, arba kol išsipūs, tada apverskite kita puse ir apkepkite kitą pusę, kol gražiai apskrus. Laikykite šiltai, kol kepat likusius paplotėlius.