Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Blyneliams
- 3 kiaušiniai (tryniai ir baltymai atskirai)
- 240 g rikotos (galit pakeisti švelnaus skonio riebesne varške)
- 2 šaukštai tarkuoto parmezano
- 50 g miltų
- 30 g tirpinto sviesto (plius dar kepti)
- 3 šaukštai petražolių (susmulkintų)
- 3 šaukštai svogūno laiškų (susmulkintų)
- 3 šaukštai daržinių builių (angl. chervil) (susmulkintų)
- druskos, pipirų
Patiekti
- 300 g karštai rūkytos lašišos (arba upėtakio, arba skumbrės)
- burokėlių ir imbierų pagardo
Ingredientai
Blyneliams
Patiekti
|
|
Procesas
- Dubenėlyje sumaišykite kiaušinių trynius su rikota, parmezanu, miltais, tirpintu sviestu (atvėsintu) ir visais žalumynais. Įberkit žiupsnelį pipirų. Atskirame dubenyje iki standžių putų suplakit kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos ir atsargiai dalimis įmaišykite į rikotos masę.
- Iškepkite blynelius keptuvėje su trupučiu sviesto, ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite šiltus arba kambario temperatūros su rūkyta žuvimi ir burokėlių imbierų pagardu.
Pastabos
Recepto idėją nužiūrėjau žurnale "Delicious"