Print Recipe
Pikantiški blynai su kopūstais, morkom ir kale
Daržovių prifarširuoti dideli pikantiški blynai, tarsi mini kugeliai, kepti keptuvėje. Labai skanus, lengvai pagaminamas rudeniškas patiekalas
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis blynai, kepiniai, vegetariški
Porcijos
porc
Ingredientai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis blynai, kepiniai, vegetariški
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Visas smulkiai supjaustytas daržoves sudėkite į dubenį ir pabarstę 1 šaukšteliu druskos sumaišykite, palikite pastovėti apie 10 min., kol daržovės išleis skysčio. Kitame mažame dubenėlyje sumaišykite miltus su vandeniu (nemaišykite pernelyg intensyviai, tik kol susijungs ingredientai). Į daržovių dubenį įmuškite kiaušinį ir šaukštu intensyviai sumaišykite, negailėdami patraiškykite daržoves (blyneliai bus sultingesni). Tada sukrėskite miltų ir vandens mišinį ir sumaišykite vėl (švelniau, nei maišydami kiaušinį:). Jei daržovės labai sausos ir skysčio pabarsčius druska išsiskyrė nedaug, gali prireikti įpilti dar kelis šaukštus vandens, kad masė tikrai susilipdytų.
  2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite apie 2 šaukštus aliejaus. Dėkite tešlos tiek, kad suformuotumėte didelį blyną per visą keptuvės plotą (jo storis turėtų būti apie 1 cm). Šaukštu paspauskite masę, kad jis susiklijuotų, kepant nesuirtų. Uždenkite keptuvę dangčiu, nustatykite vidutinę kaitrą, ir kepkite blyną iš vienos pusės apie 7-8 minutes, tada apverskite blyną kita puse (jei trūksta, galite įpilti trupučiuką aliejaus), ir uždengę kepikte kitą pusę blyno dar apie 6-8 minutes, arba kol gražiai apskrus ir visas vidus bus pilnai iškepęs ir daržovės suminkštėję. Išimkite blyną iš keptuvės, laikykite šiltai kol kepsite likusius blynus. Blynus galite kepti ir mažesnius, nebūtinai per visą keptuvę.
  3. Patiekite šiuos blynus su grietine, paskaninta smulkiai sukapotais krapais ir svogūno laiškais, jei trūksta pabarstykite druska, būtinai pagardinkite pipirais ir pašlakstykite citrinų sultimis.
Pastabos

*Self raising miltai - tai miltai, kuriuose įmaišyta šiek tiek kildinančių medžiagų (kepimo mkiltelių). Tokių miltų galite nuspirkti, jie puikiai tinka įvairiems blyneliams. Tačiau galite labai lengvai pasidaryti savo self raising miltų mišinį: į 1 stiklinę miltų įmaišykite 1,5 šaukštelio kepimo miltelių ir ¼ šaukštelio smulkios druskos. 

Recepto šaltinis - Adam Liaw

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *