Dideliame puode storesniu dugnu įkaitinkite aliejų. Sumeskite svogūnus kartu su morkomis, įberkite gerą žiupsnį druskos ir kepinkite ant nedidelės ugnies apie 10-15 min., arba kol svogūnai ir morkos suminkštės, apskrus.
Padidinkite ugnį, suberkite česnakus ir imbierus, ir visus prieskonius, ir pakepinkite apie 2 minutes, kol prieskoniai paskleis aromatą.
Suberkite lęšius, pakepinkite maišydami, kad lęšiai pasidengtų aromatingais priedais, tada sudėkite pomidorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir u-dengę virkite apie 45 minutes. Kartais pamaišyktie, kad lęšiai neprikeptų prie puodo dugno.
Įspauskite citrinos sultis, ir ranminiu blenderiu susmulkinkite iki norimos konsistencijos (nebūtina susmulkinti iki visiško kremo, bet kaip patinka!). Paragaukite, ar netrūksta druskos.