Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 40 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1,5 šaukštelio pankolių sėklų
- 2 gvazdikėliai
- 2 kardamono pumpurai (tik išimtos sėklos, pačius pumpurus išmeskite)
- ½ šaukštelio cinamono
- 1,5 kari prieskonių mišinio
- 3 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- ½ šaukštelio juodųjų garstyčių grūdelių
- 1 raudonasis svogūnas (supjaustytas plonomis plunksnelėmis)
- 10 g imbiero šaknies (sutarkuotos)
- 5 česnako skiltelės (sutrintos)
- 10 g šviežių kalendrų (koteliai susmulkinti, lapeliai palikti dekoracijai)
- 150 g vyšninių pomidorų
- 2 šaukšteliai sambal oelek
- 400 g konservuotų pimidorų savo sultyse (susmulkintų)
- 300 ml vandens
- 1-2 šaukštai rudojo ckraus
- 4-5 kiaušiniai
Ingredientai
|
|
Procesas
- Sausoje keptuvėje pakepinkite pankolių sėklas kartu su gvazdikėliais ir kardamono sėklomis, kol paskleis aromatą (apie 2 min), tada sugrūskite prieskonių grūstuvėje. Sumaišykite su cinamonu ir kari prieskonių mišiniu ir atidėkite į šalį.
- Gilioje didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite garstyčių sėklas ir palaukite, kol jos ims spragsėti. Sudėkite svogūnus ir kepinkite vis pamaišydami apie 7 min., arba kol svogūnai bus visiškai minkšti, pradės šiek tiek ruduoti. Sudėkite imbierus, česnakus, kalendrų kotelius ir vyšninius pomidorus ir dar pakepinkite apie 5 minutes. Suberkite visus prieskonius ir maišydami pakepinkite 2 minutes. Sudėkite sambal oelek, supilkite konservuotus pomidorus kartu su sultimis, 300ml vandens, suberkite cukrų ir 1+¼ šaukštelio druskos. Išmaišykite, užvirinkite, tada sumažinkite kaitrą ir virinkite atidengtoje keptuvėje apie 25-30 min., arba kol masė sutirštės. Paragaukite, ar netrūksta saldumo, sūrumo, rūgštumo (originaliame recepte buvo įtraukta 100g tamarindų koncentrato, tačiau įdėjus 1 šaukštą šio koncentrato man masė pasirodė rūgštoka, todėl aš kitąkart jo nedėčiau išvis. Tačiau palieku apsispręsti jums - jei trūksta rūgštumo, įmaišykite tamarindų koncentrato arba citrinų sulčių).
- Padarykite nedideles įdubas pomidorų masėje ir įmuškite po kiaušinį. Kiaušinius pabarstykite druska ir pipirais, tada uždenkite dangtį ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 4-7 minutes, priklausomai nuo to, kaip kietai pagamintus kiaušinius mėgstate. Patiekite pabarstę kalendrų lapeliais.
Pastabos
Receptas (mano adaptuotas) - Y. Ottolenghi "Comfort"