Print Recipe
Persiškas ryžių ir vištienos pyragas
Didesniam kiekiui svečių tiksiantis šventinis pikantišks kepinys
Pasiruošimas 20 min
Laikas 70 min
Pasyvus laikas 2 val
Porcijos
porc
Ingredientai
Ryžių sluoksniui
Vištienos įdarui
Pasiruošimas 20 min
Laikas 70 min
Pasyvus laikas 2 val
Porcijos
porc
Ingredientai
Ryžių sluoksniui
Vištienos įdarui
Procesas
  1. Pradėkite nuo įdaro: Vištienos blauzdelių mėsą nuplaukite, sudėkite į dubenį, pabarstykite cinamonu, kuminais, įberkite druskos, įpilkite 2 šaukštus aliejaus ir palikite pasimarinuoti bent 15 minučių (geriausia, jei paliksite marinuotis pernakt).
  2. Keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite likusius 2 šaukštus aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepinkite, kol svogūnai apskrus ir karamelizuosis. Į keptuvę sudėkite marinuotą vištieną, apkepinkite iš abiejų pusių, tada įpilkite apie ¾ stiklinės vandens (vandens reikia tiek, kad uždengtų vištieną), mediniu šaukštu pabramdykite keptuvės dugną, kad ištirptų visi prikepę gabalėliai, ir troškinkite viską ant vidutinės kaitros apie 20 minučių, arba kol mėsa taps minkšta. Mėsą ir svogūnus nukoškite, tačiau skysčio, kuriame virė, neišpilkite. Kai mesa šiek tiek pravės, šakutėmis ją suplėšykite arba supjaustykite nedideliais gabalėliais. Supilkite atgal skystį, kuriame troškinosi vištiena ir viską sumaišykite. Paragaukite ar netrūksta druskos – įdaras turi būti išraiškingo skonio. Atidėkite į šalį.
  3. Džiovintas spanguoles užpilkite šiltu vandeniu ir palikite pabrinkti apie 10 minučių. Nupilkite skystį ir atidėkite į šalį.
  4. Ryžius gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kol vanduo bus skaidrus. Į didelį puodą įpilkite 1 litrą vandens, užvirinkite, įverkite druskos ir suberkite ryžius. Apvirkite juos 6-7 minutes, arba kol bus pusiau išvirę, tada nukoškite per sietelį ir atidėkite į šalį, kad praauštų.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  6. Dideliame dubenyje sumaišykite jogurtą su kiaušinių tryniais, druska ir šafranų mišiniu. Sudėkite į šį mišinį ryžius ir viską išmaišykite.
  7. Gilioje keptuvėje (kuri tinka pašauti į orkaitę) arba stikliniame inde (apie 20-22cm skersmens) ištirpinkite sviestą, sudėkite pusę kiekio ryžių, gerai paspauskite šaukšto nugarėle, sulyginkite paviršių. Ant ryžių sluoksnio dėkite vištienos įdarą, pabarstykite barbarisais (arba spanguolėmis), ir viską uždenkite likusiais ryžiais, gerai sulyginkite visa paviršių paspausdami šaukšto nugarėle. Indą dėkite ant kaitlentės, nustatykite vidutinę kaitrą ir apkepinkite apie 5-7 minutes, tada uždenkite sandariai aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1 valandą, iškepus leiskite pastovėti ant darbastalio apie 10 minučių. Ant keptuvės uždėkite didelę serviravimo lėkštę ir staigiu judesiu apverskite viską aukštyn kojomis, kad pyragas atsidurtų lėkštėje, o paskrudusi jo apačia – viršuje. Papuoškite mėtomis, smulkintais pistacijų riešutais ir granatų uogomis, ir patiekite.
Pastabos

Galite šį pyragą patiekti pabarstę svieste apkepintais cukrumi pabarsytais barbarisais arba karamelizuotais svogūnais (apkepinkite 1 plunksnelėmis supjaustytą svogūną su 1 šaukšteliu druskos, 2 šaukšteliais cukraus ir 2 šaukšteliais acto).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *