Penkių skonių kiniška vištiena
Sultinga, saldžiai lipni, maloniai aitri vištiena, prisotinta kiniškos virtuvės prieskonių
Porcijos Pasiruošimas
4asm 10min
Laikas Pasyvus laikas
60min 24val
Porcijos Pasiruošimas
4asm 10min
Laikas Pasyvus laikas
60min 24val
Ingredientai
Marnatui
Patiekimui
Procesas
  1. Pradėkite ruoštis gaminti šį patiekalą iš vakaro. Viščiuką padalinkite į 8 dalis (stuburą ir kaklą nupjaukite ir atidėkite sultiniui). Pabarstykite druska ir palikite pastovėti bent 0,5-1 valandą.
  2. Pasigaminkite marinatą: sumaišykite visus išvardintus ingredientus mažame dubenėlyje. Viščiuko dalis sudėkite į zip-lock maišelį, supilkite marinatą, išleiskite orą, pamasažuokite, kad marinatas pasiektų kiekvieną viščiuko dalį. Padėkite į šaldytuvą bent per naktį, kai prisiminsite, apverskite maišelį kita puse, kad marinatas pasiskirstytų tolygiai. Taip marinuoti galite iki 2 parų. Ištraukite iš šaldytuvo likus maždaug 2 valandom iki patiekalo ruošimo, kad vištiena įgautų kambario temperatūrą.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Viščiuko dalis sudėliokite nedidelėje skardoje (kad visi gabalėliai sutilptų vienu sluoksniu), ant mėsos užpilkite marinatą – marinatas turėtų pilnai padengti visą kepimo skardos dugną (antraip kepant svils). Jei marinato nepakanka, įpilkite 1-2 šaukštus vandens. Pašaukite skardą į orkaitę. Kepant, jei matote, kad kepa nelygiai, pasukite skardą 90C kampu. Kepkite apie 45 minutes, arba kol mėsa taps minkšta šalia kaulo (nei nenorite, kad krūtinėlės pernelyg išsausėtų kepant, po maždaug 25 min kepimo jas ištraukite iš orkaitės, palikdami skardoje tik raudonesnės mėsos gabalėlius su kaulu (šlauneles ir kt).
  4. Padidinkite orkaitės kaitrą iki 230C. Jei buvote iėmę krūtinėles, jas įdėkite atgal į kepimo skardą. Keplite toliau viščiuką, palaistydami maždaug kas 3-4 minutes skysčiu, esančiu skardoje, kad kepant mėsa glazūruotųsi, viso apie 12 minučių, arba kol visi gabaliukai gražiai apskrus.
  5. Patiekite su virtais ryžiais ir Azijietiškomis agurkų salotomis
Pastabos

Nesulvalgyti šio patiekalo likučiai labai tiks jūsų pietų dėžutei!

Recepto šaltinis – Samin Nosrat, Salt, fat, acid, heat